Z odobrenim prispevkom države zaprta finančna konstrukcija OFEM Maribor 2023

Z odobrenim prispevkom države zaprta finančna konstrukcija OFEM Maribor 2023
Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in župan Maribora Saša Arsenovič sta danes ob navzočnosti predsednika vlade dr. Roberta Goloba slavnostno podpisala pogodbo o sofinanciranju izgradnje atletske ogrevalne steze v Mariboru. Ob tem je bil mestu predan tudi sklep vlade glede sofinanciranja izvedbe Olimpijskega festivala evropske mladine, s čimer je končno zaprta finančna konstrukcija tekmovanja.

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM), ki bo konec julija v Mariboru, je po besedah premiera dr. Roberta Goloba pomemben dogodek ne le za Maribor, temveč za celotno Slovenijo, zato je podpora države razumljiva. "Mislim, da je lahko ne samo Maribor, ampak celotna Slovenija ponosna na to, da je OFEM zaupan prav Mariboru. Maribor se je v preteklosti že izkazal kot odličen organizator dogodkov na najvišji ravni in ne dvomim, da bo tudi tokrat tako. Ko smo dobili to prošnjo Maribora za dodatna sredstva za izvedbo tega festivala in ko smo videli, kako daleč so priprave, nismo oklevali niti trenutek in smo ta sredstva zagotovili," je povedal Golob.

Župan Arsenovič si je ob tem močno oddahnil. "Morda smo bili malo zavedeni, da bodo stroški nižji in da nam ne bo treba obremenjevati državnega proračuna, zato se iskreno zahvaljujem za razumevanje na strani ministrstva in predsednika vlade, da smo zdaj skupaj našli rešitev in da bo lahko Slovenija in v njenem imenu Maribor organiziral ta največji športni dogodek, ki je bil kadarkoli v samostojni Sloveniji," je dejal v nagovoru zbranih na današnjem dogodku v Mariboru. Župan verjame, da bo imel OFEM za mesto in državo dolgoročne učinke. "Cilj ni le šport, ampak tudi povezovanje. Ostalo bo veliko dobre energije, pa tudi nove športne infrastrukture," je še dodal. Prizorišča so že pripravljena; edina izjema je atletska steza, a tudi zanjo župan zagotavlja, da bo pravočasno urejena.

Minister Han je danes z županom tudi uradno podpisal pogodbo o sofinanciranju te investicije. "V vladi se absolutno zavedamo pomena velikih športnih prireditev za promocijo Slovenije, gospodarstvo in turizem. OFEM ni le športni dogodek. Mladi bodo prišli sem, spoznali lepote Slovenije, se družili in širili to pozitivno energijo. To je naložba v prihodnost," je prepričan.Več slik z dogodka najdete v galeriji tukaj.

FOTO: Marko Pigac

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji