Bakla 2024

Tretje Sredozemske igre na plaži te dni gosti grška Kreta

Tretje Sredozemske igre na plaži te dni gosti grška Kreta
V Heraklionu na grški Kreti so se v soboto z otvoritveno slovesnostjo začele tretje Sredozemske igre na plaži. Na igrah bodo športnice in športniki barve #TeamSlovenia zastopali v košarki 3 na 3 in odbojki na mivki, prvič pa bo kot del spremljevalnega programa tudi paraodbojka na mivki, kjer bo imela Slovenija prav tako predstavnike tako v ženski kot moški konkurenci.

Otvoritvena slovesnost je bila na sporedu v soboto, 9. septembra in se je začela s parado zastav in športnikov 26 držav članic Mednarodnega komiteja Sredozemskih iger. Slovenska delegacija se bo na igrah za odličja potegovala vse do sobote, 16. septembra, ko bodo z zaključno slovesnostjo uradno sklenili igre. Barve Slovenije bo zastopalo 16 športnic in športnikov: ženska ekipa v odbojki na mivki ter ženska in moška ekipa v košarki 3 na 3 in paraodbojki na mivki.

Znani sta tudi gostiteljici 4. različice Sredozemskih iger na plaži, ki jih bosta gostili Portugalska v mestih Portimao in Lagoa ter Republika Kosovo z glavnim mestom Priština.

Uradna stran dogodka in prenos dogajanja v živo: https://heraklion23.gr/


 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji