Usposabljanje SD1

Forum športnikov in podelitev OLY certifikatov

Forum športnikov in podelitev OLY certifikatov
V petek, 17. novembra, je v večernih urah v Hotelu Lev potekal Forum športnikov, organiziran s strani Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez. Na dogodku so zbrani najprej prisluhnili debati na okrogli mizi, ob koncu pa so bile na vrsti še formalne dolžnosti: podelitev OLY certifikatov slovenskim olimpijcem in podelitev Certifikatov "Športnikom prijazno izobraževanje".


Glavna točka dogodka je bila okrogla miza na temo Vloga in možnosti športnikov pri soustvarjanju boljših pogojev za športnike. Na mizi so sodelovali izjemni gostje, med njimi mag. Katja Koren Miklavec, podpredsednica OKS-ZŠZ in predsednica Odbora za športnike in olimpijske vrednote; Raša Sraka Vuković, predsednica Komisije športnikov OKS-ZŠZ; Iztok Čop, predsednik Kluba slovenskih olimpijcev; Sašo Bertoncelj, predsednik Komisije športnikov Mednarodnega komiteja Sredozemskih iger (CIJM); Jernej Damjan, član Komisije športnikov Mednarodne smučarske in deskarske zveze (FIS); ter Jure Natek, generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije.

Pogovor je zajel različne vidike izzivov, s katerimi se srečujejo športniki, ter možnostmi za izboljšanje pogojev za njihovo delovanje. Športniki in gostje dogodka so imeli priložnost deliti svoja mnenja, izkušnje in predloge za nadaljnje izboljšave v slovenskem športu.

Po koncu okrogle mize so bili podeljeni tudi prestižni OLY certifikati, ki predstavljajo posebno priznanje izjemnim športnikom, olimpijcem. To ni le priznanje za dosežke na področju športa, temveč tudi simbol trajne predanosti olimpijskim vrednotam in širjenja duha fair playa, spoštovanja in odličnosti. Letos so certifikat prejeli kajakašica Eva Terčelj, atlet Luka Janežič in olimpionik Benjamin Savšek

Poleg certifikatov OLY so bili podeljeni tudi certifikati Športnikom prijazno izobraževanje. To so priznanja izobraževalnim ustanovam, ki omogočajo prilagoditve učnega procesa športnikom. Poleg okrogle mize in podelitve priznanj, so bili udeleženci tudi prisotni na kratki predstavitvi Erasmus+ projektov Olympic Committees for Dual Career, pri katerem OKS-ZŠZ sodeluje z namenom nadgradnje prizadevanj za boljšo ozaveščenost športnikov na področju dvojne kariere.

Forum športnikov vsako leto predstavlja pomemben korak k boljšemu sodelovanju med športniki, športnimi organizacijami in Olimpijskim komitejem Slovenije - Združenjem športnih zvez. Prav zato nas veseli, da se nam vsako leto pridruži več udeležencev. Skupaj ustvarjamo boljšo športno prihodnost in z izmenjavo mnenj, izkušenj in predlogov razvijamo slovenski šport na lokalni in mednarodni ravni. 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji