Znane so gostiteljice košarkarskih kvalifikacij za OI

Znane so gostiteljice košarkarskih kvalifikacij za OI
Izvršni odbor Mednarodne košarkarske zveze FIBA je danes v Ženevi pred žrebom skupin razglasil države gostiteljice kvalifikacijskih turnirjev za Olimpijske igre v Parizu 2024.

Za gostiteljice so bile izbrane Grčija (Pirej), Latvija (Riga), Portoriko (San Juan) in Španija (Valencia), turnirji pa bodo potekali med 2. in 7. julijem 2024. 

Slovenska izbrana vrsta bo zaigrala v Portoriku ali Grčiji, njeni nasprotniki in prizorišče pa bodo znani danes ob 19h. Takrat bo na sedežu Fibe potekal žreb skupin. Poleg slovenske reprezentance se bodo za olimpijski nastop potegovale tudi reprezentance Litve, Latvije, Italije, Španije, Črne Gore, Portorika, Brazlije, Dominikanske republike, Grčije, Gruzije, Egipta, Finske, Nove Zelandije, Libanona, Filipinov, Mehike, Angole, Slonokoščene obale, Kameruna, Bahamov, Bahrajna, Poljske in Hrvaške.
 
Na Igre so že uvrščene reprezentance Francije, Kanade, ZDA, Japonske, Nemčije, Srbije, Avstralije in Južnega Sudana.

Na vsakem izmed turnirjev bo šest reprezentanc razdeljenih v dve skupini s po tremi ekipami. Skupino A bodo sestavljale reprezentance iz 1., 4. in 5. kakovostnega bobna, skupino B pa reprezentance iz 2., 3. in 6. kakovostnega bobna. Nato sledi s po dvema najboljšima iz skupin še polfinale in finale, ki bo dal udeleženca OI.
  • Prvi boben: Španija, Latvija, Litva, Slovenija;
  • Drugi boben: Brazilija, Italija, Grčija, Poljska;
  • Tretji boben: Portoriko, Črna gora, Dominikanska republika, Finska;
  • Četrti boben: Nova Zelandija, Gruzija, Mehika, Libanon;
  • Peti boben: Hrvaška, Slonokoščena obala, Angola, Filipini;
  • Šesti boben: Egipt, Bahami, Kamerun, Bahrajn.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji