Nastopi smučarskih tekačev in curlingašev

Nastopi smučarskih tekačev in curlingašev
Mladinske olimpijske igre v Gangwonu se počasi bližajo koncu, do zaključne slovesnosti pa nas ločijo manj kot trije dnevi. Enajsti tekmovalni dan je naši mladi reprezentanci prinesel tekmovanja v teku na smučeh in curlingu.

Prve so z nastopom in posamično preizkušnjo na 7,5 kilometrov nastopile smučarske tekačice na zadnji posamični preizkušnji na letošnjih mladinskih olimpijskih igrah. Na startu je Slovenija imela obe tekačici - Ulo Kuhar in Zalo Zupan. Ob koncu tekmovanja je Ula zasedla končno 20. mesto med 78 tekmovalkami, Zala pa se je uvrstila na 36. mesto. Zlato odličje je osvojila finska tekmovalka Nelli-Lotta Karppelin, drugo in tretje mesto pa je pripadlo francoskima tekmovalkama Agathe Margreither in Annette Coupat.

Tekmovala sta tudi njuna moštvena kolega, Lovrenc Karničar in Tine Šporn. Slednji je v cilj pritekel na 26. mestu, Lovrenc pa se je uvrstil na končno 39. mesto med skupno 79 tekmovalci. Zlata in srebrna kolajna sta pripadli Nemcem - mladinski olimpijski prvak je postal Jakob Elias Moch, podprvak pa njegov moštveni kolega Jonas Mueller. Bronasto odličje je osvojil Francoz Quentin Lespine.

Pavla Kavčič in Maks Omerzel sta se pomerila s četrtim nasprotnikom na teh igrah. Tekmovala sta proti norveški dvojici, Sylvii Hausstaetter in Lundbergu Sondre Svorkmoju. Končni izid tekme je bil v prid norveški reprezentanci z rezultatom 4 proti 14.

Jutri našo curling dvojico čaka še zadnji nasprotnik na igrah, ekipa Združenih držav Amerike.Avtorji fotografij: Joe Toth (Curling) in Chloe Knott (smučarski teki) 

Celotno galerijo si lahko ogledate tukaj
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji