Bakla 2024

Zaključek mladinskih olimpijskih iger Gangwon 2024

Zaključek mladinskih olimpijskih iger Gangwon 2024
Danes se zaključujejo zimske mladinske olimpijske igre v Gangwonu, kjer se je za olimpijske kolajne v devetih športih potegovalo 29 mladih slovenskih športnikov in športnic. Na igrah je Slovenija osvojila skupno 6 odličij – od tega 2 zlati, 3 srebrne in 1 bronasto.


Čeprav je osrednji dogodek zadnjega dne zaključna slovesnost, smo spremljali še zadnja tekmovanja. Aljaž Sladič je zadnjič nastopil na igrah v Gangwonu, kjer je tekmoval v deskanju v snežnem kanalu. S 16. mestom je v kvalifikacijah zaključil z olimpijskimi nastopi na letošnjih igrah.

Zadnjič so se na olimpijsko progo podali tudi naši tekači in tekačice. Igre so zaključili z nastopom na mešani ekipni štafeti v smučarskih tekih, kjer so nastopili v postavi Tine Šporn – Ula Kuhar – Zala Zupan – Lovrenc Karničar. Tekmo so začeli kot s štartno številko 19, do 2. menjave držali izjemno 12. mesto, na koncu pa v cilj pritekli kot 15. med 24 ekipami.

Slovenska reprezentanca je mladinske olimpijske igre v Gangwonu zaključila na 14. mestu po številu medalj med 30 sodelujočimi državami. Najboljša reprezentanca so bile Združene države Amerike s skupno 21 odličji – 5 zlatimi, 11 srebrnimi in 5 bronastimi. Italija je bila z 11 zlatimi, 3 srebrnimi in 4 bronastimi odličji najuspešnejša reprezentanca iger.

Avtor fotografije: Jonathan Nackstrand (OIS)

Celotno fotogalerijo si lahko ogledate tukaj
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji