Obisk Janeza Pavčiča na Olimpijskem komiteju Slovenije

Obisk Janeza Pavčiča na Olimpijskem komiteju Slovenije
Prvi ponedeljek v februarju je Olimpijski komite Slovenije obiskal Janez Pavčič, smučarski tekač, ki je nastopil na olimpijskih igrah v Cortini d'Ampezzo 1956, in naš najstarejši še živeči olimpijec.

Danes, 5. februarja 2024 je na sedežu Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez potekal ganljiv obisk najstarejšega olimpijca, 96-letnega Janeza Pavčiča. Gospod Pavčič, ki se je uveljavil v smučarskih tekih, in se kot športnik, trener, funkcionar udeležil petih olimpijskih iger, na olimpijskih igrah v Sarajevu leta 1984 pa je sodeloval kot del organizacijske ekipe iger, je bil na sedežu slovenske krovne športne organizacije sprejet s posebnimi častmi. 
 
Na srečanju s predsednikom OKS – ZŠZ Franjom Bobincem je Pavčič ponosno delil svoje spomine na olimpijske trenutke in dosežke ter izrazil svojo hvaležnost do slovenskega športa. Medtem ko se je pohvalil s svojo redno telesno aktivnostjo, saj se vsak dan vozi s kolesom po ljubljanskih ulicah, je predsednik Bobinac izrazil spoštovanje do Pavčičeve predanosti športu.
 
Pogovoru se je pridružila tudi olimpijska prvakinja Urška Žolnir Jugovar, ki je delila svoje izkušnje in znanje z najstarejšim članom olimpijske družine. Srečanje je bilo priložnost za medgeneracijsko izmenjavo spominov in modrosti, ki so povezale tri izjemne športnike v enoten duh olimpijskega gibanja.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji