Bakla 2024

Nastop na olimpijskih igrah tudi lokostrelcu Ravnikarju

Nastop na olimpijskih igrah tudi lokostrelcu Ravnikarju
Slovenska lokostrelska članska reprezentanca je v nemškem Essnu na evropskem kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre z ukrivljenim lokom osvojila kvoto za nastop v Parizu. To je uspelo Žigi Ravnikarju, ki je v četrtfinalu ugnal rojaka Dena Habjana Malavšiča in na koncu zasedel tretje mesto


Na turnirju v Essnu se tekmovalci potegujejo za tri prosta mesta v moški in ženski konkurenci. Ker sta se v polfinale med moškimi uvrstila dva Nizozemca, je kvota z uvrstitvijo Ravnikarja med najboljše štiri pripadla tudi Sloveniji. Kvote namreč delijo najboljšim trem različnim državam.

Ravnikar je v četrtfinalu premagal rojaka Habjana Malavašiča s 7:3 in si s tem zagotovil nastop v Parizu, kjer bodo olimpijske igre na sporedu med 26. julijem in 11. avgustom.

V polfinalu je Ravnikar nato izgubil proti Nizozemcu Stevu Wijlerju po izločitvenem strelu, potem ko je bil izid pri 5:5 izenačen. Wijler je nato zadel bližje centru (10:9) in izločil Ravnikarja, ki je nato po zmagi proti Ukrajincu Usahu Mihajiku s 6:5 osvojil končno tretje mesto.

Habjan Malavašič je bil na koncu sedmi, Miha Rožič pa je v moški konkurenci zasedel 33. mesto.

Med dekleti je bila z ukrivljenim lokom najboljša Urška Čavić na šestem mestu, v četrtfinalu jo je ustavila Turkinja Elif Berra Gokkir. Žana Pintarič je bila 17. in Tinkara Kardinar pa 33.

Od 7. do 12. maja bo v Essnu potekalo še evropsko prvenstvo, kjer se bodo lokostrelcem in lokostrelkam ukrivljenega loka pridružila še Staš Modic, Aljaž Matija Brenk in Tim Jevšnik s sestavljenim lokom.

Za paraolimpijske igre, ki bodo v Parizu na sporedu med 28. avgustom in 8. septembrom, ima Slovenija po eno moško in eno žensko kvoto. Nastopila bosta Dejan Fabčič in Živa Lavrinc, je v izjavi za javnost zapisala lokostrelska zveza.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji