Bakla 2024

Znani zmagovalci javnega natečaja »Plakat olimpijskih in paralimpijskih iger Pariz 2024«

Znani zmagovalci javnega natečaja »Plakat olimpijskih in paralimpijskih iger Pariz 2024«
Pred letošnjimi olimpijskimi igrami v Parizu je Olimpijski komite Slovenije skupaj z velikim sponzorjem Europlakat ter v sodelovanju s Paralimpijskim komitejem Slovenije objavil javni natečaj Plakat olimpijskih in paralimpijskih iger Pariz 2024.

Olimpijski plakat sodi med pomembne simbole olimpizma in uradni plakat je bil izdelan že za prve olimpijske igre moderne dobe, ki so leta 1896 potekale v Atenah v Grčiji. Na plakatih so uprizorjeni motivi športnikov, športna prizorišča, emblemi iger ter tudi značilnosti gostujočega mesta, države in naroda. Plakati predstavljajo torej zanimivo kulturno raznolikost, ki je za olimpijsko gibanje zelo značilna.
 
Na tokratni razpis je prispelo preko 370 plakatov vrtcev, osnovnih in srednjih šol. Kot je že v navadi, smo največ del prejeli v kategoriji osnovnih šol. V vsaki kategoriji je strokovna komisija izbrala po pet plakatov finalistov in izmed njih zmagovalna dela. Vsa izbrana dela bodo objavljena na spletnih straneh Olimpijskega komiteja Slovenije in na veleplakatnih mestih podjetja Europlakat od zadnjega tedna junija dalje.Zmagovalci letošnjega javnega natečaja so:
  • v kategoriji vrtcev: Ina Štorek, Vrtec občine Žalec, enota Novo Celje
  • v kategoriji osnovnih šol: Lara Verbič, Osnovna šola Žirovnica
  • v kategoriji srednjih šol: Lucija Mali, Srednja trgovska in aranžerska šola Ljubljana


Razredi avtorjev plakata prejmejo prav posebno darilo, organizacijo športno-izobraževalne ekskurzije, ki jo zagotovita OKS-ZŠZ in Europlakat.
Vsi izbrani plakati bodo objavljeni tudi na spletni strani www.olympic.si in na straneh sodelujočih partnerjev.

Celotno galerijo plakatov, ki so prišli v finalni izbor, si lahko ogledate na povezavi.
 
Vsem sodelujočim se najlepše zahvaljujemo, zmagovalcem pa izrekamo iskrene čestitke.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji