Bakla 2024

Vlak s podobo maskote Lisjaka Foksija širi navijaški duh po Sloveniji!

Vlak s podobo maskote Lisjaka Foksija širi navijaški duh po Sloveniji!
Slovenske železnice in Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez s ponosom predstavljamo poseben vlak, ki je bil tik pred začetkom olimpijskih iger v Parizu preoblečen v grafike OKS – ZŠZ. Vlak v podobi naše maskote Lisjaka Foksija, že dober teden vozi po slovenskih tirih in širi olimpijski duh po vsej državi.

Foksi: Nepogrešljiva podpora z vlaka

Lisjak Foksi, maskota Olimpijskega komiteja Slovenije, je že vrsto let nepogrešljiva opora našim športnikom. S svojo odločnostjo in vzdržljivostjo pooseblja pravi športni duh, hkrati pa prinaša veselje in energijo med navijače. Foksi vedno zagovarja ekipni duh, spoštuje prave športne vrednote in navdihuje vse ljubitelje športa k zdravemu in aktivnemu življenju, usklajenemu z naravo.

Ste že opazili Foksi vlak?

Skupaj s Slovenskimi železnicami želimo vse potnike in širšo javnost opozoriti na prihajajoče olimpijske igre ter s preprosto aktivacijo še dodatno motivirati naše olimpijce in olimpijke, da ostanejo na pravih tirih do zmage. Unikatni vlak z našo živahno maskoto bo pripomogel k ustvarjanju navijaškega vzdušja in krepitvi podpore našim športnikom. Foksi, ki že vrsto let neutrudno navija za slovenske športnike in športnice, bo zdaj z namina vsaki vožnji. S svojo energijo in igrivostjo bo spodbujal tako športnike kot navijače, da ohranjajo ekipni duh in si prizadevajo za odličnost.

Posebna vožnja s Slovensko baklo

Jutri, 18. junija, bo Foksijev vlak imel posebno čast, saj bo prevažal Slovensko baklo na relaciji Maribor - Pesnica in Pesnica - Maribor. To simbolično potovanje bo še dodatno okrepilo navijaški duh in podporo našim športnikom. Na olimpijsko obarvani vožnji se nam lahko pridružite tudi vi!
  • 11:45 – 12:00 zbor na železniški postaji Maribor
  • 12: 00 – 12:05 vlak na relaciji Maribor – Pesnica
  • 12:15 – 12:30 vstop bakle na vlak v Pesnici in vrnitev vlaka v Maribor
  • 12:33 – 12:38 vlak na relaciji Pesnica – Maribor

Skupaj na poti do zmage

Vlak Lisjaka Foksija bo vozil po različnih progah po Sloveniji, s čimer bo širil olimpijski duh in povezoval skupnosti po vsej državi. Ne glede na to, ali se vsakodnevno vozite ali preprosto opazite vlak na poti, naj vas živahna grafika in Foksijeva igriva prisotnost spomnita na vznemirjenje in enotnost, ki ju prinašajo olimpijske igre.

Več o olimpijskih igrah in potovanju bakle na spletni strani pariz2024.olympic.si/.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji