Bakla 2024

Poslovila sta se Tomaž Grm in dr. Marko Ilešič

Poslovila sta se Tomaž Grm in dr. Marko Ilešič
V minulem tednu sta nas pretresli novici o smrti nekdanjih članov Izvršnega odbora OKS-ZŠZ in vidnih predstavnikov športa v Sloveniji in po svetu. Poslovili smo se od Tomaža Grma, nekdanjega predsednika Kolesarske zveze Slovenije, in prof. dr. Marka Ilešiča, nekdanjega predsednika Nogometne zveze Jugoslavije ter Nogometne zveze Slovenije.

Tomaž Grm je Kolesarski zvezi Slovenije predsedoval od 2012 do 2021, in bil del kolesarske zgodovine, ko so naši kolesarji navduševali z izjemnimi rezultati. Leta 2018 je kot prvi mož slovenske krovne kolesarske organizacije postal član Izvršnega odbora OKS-ZŠZ.

Dr. Marko Ilešič je med letoma 1990 in 1991 predsedoval Nogometni zvezi Jugoslavije, od leta 1985 do 1989 pa je je vodil Nogometno zvezo Slovenije. Pred tem je med 1978 in 1986 opravljal vlogo predsednika na Sodišču združenega dela za telesno kulturo in kot sodnik zasedal na pritožbenem sodišču krovne nogometne organizacije v Evropi, UEFA, in na pritožbenem razsodišču Mednarodne nogometne zveze (FIFA). Svojo bogato športno kariero je nadaljeval do leta 2005, ko je deloval najprej kot član IO OKS-ZŠZ, nato pa še kot podpredsednik krovne slovenske športne organizacije. Kot vodja slovenske olimpijske reprezentance se je udeležil treh olimpijskih iger: v Atlanti 1996, v Sydneyu 2000 in v Atenah 2004.

Družinama izrekamo iskreno sožalje. 


 

Foto: MMC

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji