OI Pariz 2024

Finale Moja olimpijska norma

Finale Moja olimpijska norma
Projekt Moja olimpijska norma 2017 se je s finalno preizkušnjo zaključil na Kodeljevem v Ljubljani!
Vsi tekači/-ce, udeleženci 6 dogodkov po Sloveniji, so se meseca aprila podali na svojo olimpijsko pot, ki se je zaključila z včerajšnjim sklepnim dogodkom na Kodeljevem v Ljubljani!

Tekači/-ce so svojo olimpijsko normo lovili v treh skupinah, vsi, ki so jo dosegli ali presegli pa so se potegovali za glavno nagrado - ogled zimskih olimpijskih iger. Poleg lepega vremena sta udeležence spodbujala in zabavala maskoti Foksi ter Papi (SKB), ki sta se skupaj z udeleženci ogrevala in tudi malce potekla. Sponzorji OKS, ki so se pridružili letošnjkemu projektu so podelili lepe nagrade, SKB, Alpsko mleko in Coca-Cola pa so skrbeli tudi, da nihče ni bil lačen ali žejen.

Finalni dogodek so dodatno popestrili naši olimpijci, ki so v čast olimpijskega dne, ki ga obeležujemo 23. junija, skupaj z otroki pripravili pravi olimpijski protokol - olimpijsko baklo je nosil olimpijec, Franc Škerl. Olimpijcem sta se pridružila tudi mlada atletinja Maruša Mišmaš, njen glavni cilj so poletne olimpijske igre v Tokiu leta 2020 ter hokejska legenda, zastavonoša, olimpijec in kapetan slovenske hokejske reprezentance, Tomaž Razingar. Udeleženci so se lahko tako z Marušo kot s Tomažem pomerili v olimpijskem izzivu; zmagovalci so prejeli lepe nagrade.

Seveda pa so vsi nestrpno čakali podelitev glavne nagrade, ogled zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu, ki jo v roke mlademu študentu Damjanu, izročil vodja navijaškega letala, Tomaž Razingar.

NAGRAJENCI
  • Glavna nagrada: Damjan Pjevic
  • Izdelava prehranske strategije: Mitja Štern, Janez Sušnik
  • Tekaška torbica AS klub: Dušan Jovanović, Sonja Ham, Marko Jovič, Bogomil Bedene, Matjaž Kranjc
  • Olimpijska kapa s šiltom: Sebastijan Martič, Jovita Kovač, Gregor Fidej, Miha Ambrožiž, Neda Stevanovič, Ivan Josic, Gregor Mišmaš, Urban Žnidarič, Marko Perše, Stane Meža, Boža Meža, Peter Kuzmin, Jurij Rupnik, Maša Perpar, Neža Debelak
  • Najmlajši udeleženec #mojanorma: Tim Drmota (2007)
  • Najstarejši udeleženec: Polde Taler (1943)
  • Najbolj številčna družina (vsi so tekli že lansko leto): družina Perpar (oče Tomaž, mama Maša, hči Maja)
  • Največji napredek:: Neda Stevanović (finale 13:30, napredek 17,68%)
     
Več slik z finalnega dogodka lahko najdete v galeriji medijskega središča.

 

 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji