Usposabljanje SD1

Predsednik evropske judo zveze obiskal Olimpijski komite Slovenije

Predsednik evropske judo zveze obiskal Olimpijski komite Slovenije
Predsednik evropske judo zveze Sergej Soloveychik je danes na obisku na Olimpijskem komiteju Slovenije – Združenju športnih zvez. Sprejela sta ga predsednik in generalni sekretar OKS – ZŠZ. Na pogovoru sta sodelovala tudi predsednik in generalni sekretar Judo zveze Slovenije Darko Mušič in Franc Očko.
V prijateljskem pogovoru Je predsednik OKS Bogdan Gabrovec visokega gosta seznanil z ustrojem in delovanjem krovne športne organizacije v Sloveniji ter z nekaterimi zadnjimi premiki v zvezi s športno politiko v Sloveniji. Še posebej je izpostavil nedavni sprejem novega Zakona o športu. Predsednik evropske judo zveze, s predsednikom OKS ga druži prijateljstvo še iz časov, ko je bil Bogdan Gabrovec predsednik Judo zveze Slovenije, ima zelo visoko mnenje o slovenskem judu in ga izredni tekmovalni dosežki na najvišji ravni pravzaprav ne presenečajo. Glede na njegovo poznavanje organiziranosti in kvalitete strokovnega dela verjame, da se bodo omenjeni vrhunski dosežki, predvsem slovenskih judoistk, nadaljevali tudi v prihodnje. V nadaljevanju pogovora je Sergej Soloveychik sogovornika seznanil tudi z odločitvijo mednarodne judo zveze, ki je pred dnevi sporočila, da bo leta 2020 na olimpijskih igrah v Tokiu na judo programu tudi tekma mešanih ekip. Olimpijski turnir bo tako daljši za en dan, mešane ekipe bodo namreč na sporedu po sedmih dneh posamičnih dvobojev. V ekipi bodo judoistke do 57, 70 in nad 70 kg, ter judoisti do 73, 90 in nad 90 kg.

V tekmovanju bodo imeli pravico nastopa judoisti in judoistke iz posamične konkurence, začeli bodo s četrtfinalom repasaža, najboljše štiri ekipe bodo imele status nosilk. Finalne borbe za odličja bo gostila ena blazina, ekipne tekme naj bi se udeležilo najmanj 12 ekip.

 
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji