Usposabljanje SD1

Francoski La Baule gostil skupščino Svetovne zveze športa v podjetjih

Francoski La Baule gostil skupščino Svetovne zveze športa v podjetjih
La Baule je med 8. in 11. junijem gostil skupščino Svetovne zveze športa za delavce in podjetja ter srečanje predstavnikov držav za predstavitev športnih in drugih objektov, ki bodo služili drugim svetovnim igram, ki bodo v drugi polovici maja 2018.
Organizator svetovnih iger za delavce in podjetja, je predstavil športne in namestitvene objekte, ki se nahajajo v mestu La Baule ter sosednjih mestih. Gre za zelo dobro ohranjene objekte, ki nudijo dobre pogoje za športna tekmovanja kakor tudi bivanje. Poleg 24 športov (lokostrelstvo, atletika, košarka, odbojka na mivki, bowling, bridž, šah, kolesarstvo, pikado, futsal, nogomet 7 in 11, golf, rokomet, mini golf, petanque, rugbi 7, jadranje, streljanje z zračno puško in pištolo, plavanje, namizni tenis, odbojka in tenis), ki so predvideni po rednem programu, bo organizator poskrbel tudi za tiste, ki se tekmovalno ne bodo udejstvovali. Tako so predvidne nekatere aktivnosti združene v t.i. program zdravja, dobrega počutja in prostega časa. Registracije bodo odprte do konec leta, pričakuje pa se več kot 6.000 udeležencev.
 
Redna letna skupščina je sprejela pomembno odločitev, in sicer določila je naslednjega organizatorja svetovnih iger. Za organizacijo v letu 2020 so se potegovali  trije organizatorji, in sicer Portugalci, Italijani ter Grki. Prisotne člane skupščine so prepričale Atene, ki bodo gostile naslednje igre v olimpijskem centru, kjer so bile leta 2004 olimpijske igre. Poleg tega, so se prisotni delegati seznanili s finančnim in vsebinskim poročilom ter potrdili finančni plan za leto 2017.
 
Vse sodelujoče so sprejeli vidni predstavniki mestne oblasti. Župan Yves Metairea  je izpostavil, da je ta dogodek zelo pomemben za njihovo obmorsko mesto, saj bo prvenstvo izven turistične sezone, kar bo dalo poseben utrip mestu. Izpostavil je, da so svetovne igre za delavce in podjetja drugi največji športni dogodek Francije v letu 2018, na kar je še posebej ponosen.  
 
Predstavnika Slovenije, mag. Janez Sodržnik in mag. Patrik Peroša sta v okviru dogodka v La Baule seznanila predsednika, generalnega sekretarja ter druge predstavnike vodstva WFSC z željo organizirati svetovne igre v Sloveniji, saj Ljubljana izpolnjuje vse pogoje. Ima zadostno število kvalitetnih športnih objektov kot tudi vrsto različnih namestitvenih kapacitet, tako da lahko gosti tudi več kot 7.000 udeležencev. V okviru dogodka sta izmenjala kontakte s sorodnimi organizacijami, ter izrazila pripravljenost za sodelovanje na določenih projektih, kjer obstajajo stičišča med organizacijami

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji