Usposabljanje SD1

Finale za rokometno ekipo in peti dan za mlado reprezentanco na OFEM Győr 2017

Finale za rokometno ekipo in peti dan za mlado reprezentanco na OFEM Győr 2017
Peti tekmovalni dan Olimpijskega festivala evropske mladine v Györu je Slovenija ostala brez odličja, najvišje se je s petim mestom zavihtel judoist Tim Kelc med borci nad 90 kilogramov.
Slovenija po petem tekmovalnem dnevu v Györu ostaja pri petih kolajnah, treh zlatih in dveh bronih in je na enajstem mestu med 50 nastopajočimi državami.
So pa bili tudi peti dan znova blizu v judoističnem taboru. Od treh judoistov, ki so nastopili, je najdlje prišel Tim Kelc v kategoriji nad 90 kg. V predtekmovanju je dvakrat zmagal, enkrat izgubil, nato pa v repasažu vknjižil še dve zmagi in se v borbi za bron pomeril z Gruzijcem Levanom Čelidzejem.

Gruzijec je hitro povedel in po 40 sekundah slavil z iponom, Kelc pa je tako osvojil peto mesto. Dora Bohinc med borkami nad 70 kg in Jernej Jarc med borci do 90 kg sta se poslovila v repasažu. Judoisti so s tem zaključili tekmovanja na OFEM-u, v četrtek je Kaja Kajzer osvojila zlato kolajno, Zarja Tavčar pa bron, na sobotni ekipni tekmi pa ne bodo nastopili.
"Mislim, da so nekateri zelo pozitivno presenetili. Veseli smo, da smo imeli toliko judoistov na blazinah, eni so povsem upravičili pričakovanja, eni pa zelo pozitivno opozorili nase. Čeprav se je že pred tekmovanjem vedelo, da bo vsaj kakšno odličje padlo tudi na tatamijih, pa tega nismo želel govoriti na glas. Z ekipo, ki je nastopila v Györu, sem zelo zadovoljen, danes me je izredno prijetno presenetil Tim Kelc," je po tekmovalnem dnevu dejal selektor mlade judo reprezentance Gregor Brod.

Pestro je bilo tudi na drugih "slovenskih frontah" v Györu, kjer nekaj posameznikov in ekipa še vedno ostajajo v boju za odličja.
Na atletskem stadionu se je v teku z zaprekami danes predstavila Maja Per in osvojila 11. mesto. Premočno je zmagala Madžarka Karolina Helga Horvath. Tara Keber je tekla na 100 metrov ovire in bila v polfinalu s časom 13,80 za nekaj stotink prepočasna za finale.
Kajakaš v sprintu na mirnih vodah Miha Fartek je zjutraj dobro odpeljal kvalifikacije na 200 metrov in si popoldan preko svoje kvalifikacijske skupine s še eno novo zmago priboril sobotni finalni nastop.

Teniški igralki Pia Lovrič in Živa Falkner dobro nastopata v dvojicah, danes sta najprej premagali slovaški par, nato ju je čakal še estonski, v primeru zmage bosta jutri igrali za zlato kolajno, v primeru poraza pa za bronasto.
Nekoliko slabše je šlo danes plavalnemu taboru, ki je po dveh zlatih kolajnah Sare Račnik prva dva dni tekmovanja tokrat, tako kot že v četrtek, ostal brez popoldanskih finalnih nastopov.

Rokometna reprezentanca je premagala tudi hrvaško in se z rezultatom 33:24 uvrstila v jutrišnji finale, kjer se bodo ob 16:30 uri borili za zlato kolajno na poletnem Olimpijskem festivalu evropske mladine.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji