Usposabljanje SD1

Risi za uvod OI z Američani

Risi za uvod OI z Američani
Mednarodna hokejska zveza je objavila razpored turnirja na olimpijskih igrah Pjongčangu. Turnirja se bo že drugič zaporedoma udeležila tudi slovenska moška hokejska reprezentanca, potem ko si je septembra 2016 v beloruskem Minsku na kvalifikacijskem turnirju priborila mesto med dvanajstimi olimpijskimi reprezentancami.
Slovenski risi bodo v prvem delu olimpijskega tekmovanja nastopili v skupini B, skupaj z Rusijo, Slovaško in ZDA.
Prvo tekmo uvodnega dela olimpijskih bojev bo Slovenija odigrala v sredo, 14. februarja, ob 21.10 uri po lokalnem času (13.10 po slovenskem) proti reprezentanci ZDA. Po dnevu počitka bo naslednji slovenski nasprotnik izbrana vrsta Rusije, s katero se bodo risi pomerili v petek 16. februarja ob 16.40 po lokalnem času (8.40 po slovenskem). Na zadnji, tretji tekmi predtekmovanja, ki bo v soboto, 17. februarja ob 21.10 po lokalnem času (13.10 po slovenskem), pa bodo naši reprezentanti palice prekrižali s Slovaško.

Uvodnemu delu olimpijskega turnirja bodo v torek, 20. februarja, sledili kvalifikacijski boji za preostala mesta v četrtfinalu, že naslednji dan pa tudi izločilne tekme najboljše osmerice za prostor v polfinalu, ki ga bodo odigrali v petek, 23. februarja. Finalni obračun moškega turnirja bo v nedeljo, 25. februarja, dan pred tem pa bo še tekma za olimpijski bron.
Tekmi proti ZDA in Slovaški bo slovenska izbrana vrsta odigrala v dvorani Kwandong, manjšem od dveh hokejskih prizorišč v olimpijskem Pjongčangu, medtem ko bo tekma proti Rusiji potekala v večji dvorani Gangneung.

Poleg skupine, v kateri bo igrala Slovenija, bodo v skupini A nastopile Kanada, Češka, Švica in Južna Koreja, medtem ko bodo v skupini C igrale Švedska, Finska, Norveška in Nemčija.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji