Slovenija planinari #BeActive

Slovenija planinari #BeActive
Roblekov dom na Begunjščici, letos okronan za naj planinsko kočo, je kljub nekoliko bolj kislemu vremenu, široko in praznično odprl vrata planincem od blizu in daleč, ki cenijo gostoljubje in prijaznost v osrčju gora, kot ju na Robleku ustvarjata oskrbnika Zdenka in Rok Podpečan z ekipo.
Oskrbniška ekipa Roblekovega doma na Begunjščici je v rumenih majicah in širokih nasmehov na obrazu kot sonce svetila v turoben septembrski dan, ki ni ustavil pisane druščine planincev, ki je dobri dve uri grizli kolena iz Drage ali Završnice, da so prisostvovali praznovanju za naj planinsko kočo 2017. To je v evropskem tednu športa potekalo pod krovom akcije Slovenija planinari, ki spodbuja gibanje in rekreacijo v naravi.

Planinsko druščino je najprej pozdravil generalni sekretar PZS Matej Planko, čestital zmagovalnemu domu, ki ga odlikujejo gostoljubje, nasmeh in srčnost, ter PD Radovljica, katerega planinske koče slovijo kot najboljše, se zahvalil mediju Siol.net za skupno akcijo, ki so jo planinci vzeli za svojo, ter zbrane povabil, da glas o Roblekovem domu, prijaznosti in dobrih ljudeh ponesejo čim širše. Da je težko kje lepše, kot na Robleku, je dodal podžupan Občine Radovljica Miran Rems in čestital PD Radovljica, ki z dobrim delom in upravljanjem planinskih koč dokazuje, da se je vredno potruditi, kar opazi in nagradi tudi širša javnost.

Več o nedeljskem dogodku lahko najdete na spletni strani Planinske zveze.

 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji