Predstavnica MOK obiskala sedež krovne športne organizacije na slovenskem

Predstavnica MOK obiskala sedež krovne športne organizacije na slovenskem
Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez je obiskala predstavnica Mednarodnega olimpijskega komiteja, Sarah van Ballekom.
Sarah van Ballekom pri Mednarodnem olimpijskem komiteju skrbi za vse olimpijce in olimpijke v sklopu ''World Olympians Association'', katerega del je tudi Klub slovenskih olimpijcev pod okriljem OKS-ZŠZ. Sarah so na sedežu v Ljubljani sprejeli v.d. generalnega sekretarja Blaž Perko, olimpionik in predsednik Kluba Slovenskih olimpijcev Miroslav Cerar, sekretarka kluba Slovenskih olimpijcev Petra Robnik in predsednica Komisije športnikov, bivša judoistka, prav tako olimpijka, Raša Sraka Vukovič.

Sarah je zbranim predstavila nov pilotni projekt MOK-a in Svetovnega združenja olimpijcev, v katerega bi rada, kot primer dobre prakse, vključila tudi Slovenijo in OKS-ZŠZ ter Klub Slovenskih olimpijcev kot del le-tega. Bistvo in namen Svetovnega združenja olimpijcev, ki spada pod okrilje MOK šele dobra tri leta, je pomagati olimpijcem po končani karieri ter poskusiti pomagati vsem tistim mladim športnikom, ki bodo nekoč postali del olimpijskega kroga. Klub Slovenskih olimpijcev je eden 148 organizacij, ki je del Svetovnega združenja olimpijcev, kjer si tudi pri krovni športni organizaciji prizadevamo za boljše življenje našiuh olimpijcev po končani športni karieri; predvsem s programi dvojne kariere in vključitvijo športnikov v različne projekte OKS-ZŠZ.

Sarah kot projektni vodja Športa za vse pri MOK, predava in sodeluje pri mednarodno uveljavljenem usposabljanju CLC (Certified Leadership Course), ki poteka pod okriljem priznane mednarodne organizacije športa za vse TAFISA ter bo kot gostja iz tujine nagovorila vse udeležence letošnjega 12. Kongresa športa za vse, ki bo jutri in v soboto na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji