Simbioza giba 2017

Simbioza giba 2017
Predstavniki akcije ''Simbioza giba'' so v okviru Kongresa Šport za vse, skupaj z Vrtcem Mojca in skupino Petelinčki prikazali Simbiozo Giba v praksi in uradno odprli in zamigali, že četrti, Simbioza Giba akciji naproti.
Šport, gibanje, rekreacija, telesna aktivnost so temeljne pravica vsakega človeka, ne glede na starost. Skozi akcijo in projekt Simbioza Giba zagovarjamo, da se vse življenje gibamo in da gibanje pomeni življenje in življenje je gibanje, zato je ključnega pomena, da sporočilo o zdravem načinu življenja širimo in krepimo zavest o pomenu dnevnega gibanja za zdravje človeka in kvalitetnejše življenjsko obdobje. Projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano. S strokovno podporo močnih strateških partnerjev, med katerimi je tudi Olimpijski komite Slovenije so organizatorji pripravili zanimiv in pester program, ki je namenjen vsem generacijam od -9 mesecev do 100+.

Projekt Simbioza giba nas nagovarja k redni telesni dejavnosti in k medgeneracijskemu povezovanju, s čimer sledi ciljem Resolucije o Nacionalnem programu o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015-2025, ki jo je državni zbor sprejel leta 2015 in s katero vlada izvaja ukrepe, ki bodo pripomogli k bolj zdravi družbi. Povezovanje vseh, ki lahko prispevamo k bolj zdravemu življenjskemu slogu prebivalstva, je ključ k uspehu, zato Ministrstvo za zdravje z veseljem podpira projekt.

Več na spletni strani Simbioza Giba.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji