Usposabljanje SD1

Generalna skupščina ANOC-a v Pragi

Generalna skupščina ANOC-a v Pragi
Predsedniki in generalni sekretarji nacionalnih olimpijskih komitejev iz vsega sveta so se zbrali na generalni skupščini ANOC-a v Pragi.
Tridnevno zasedanje XXII. generalne skupščine Združenja nacionalnih olimpijskih komitejev, ki se danes končuje v češki prestolnici je, med drugim,  postreglo tudi z najbolj perečimi zadevami, s katerimi se srečuje velika olimpijska družina v aktualnem trenutku.

So pa taka in podobna zasedanja izredno zanimiva tudi zaradi, na prvi pogled, obrobnih dogajanj uradnega programa. Tokratnega srečanja v Pragi sta se udeležilai Bogdan Gabrovec in Blaž Perko, predsednik in v.d. generalnega sekretarja olimpijskega komiteja Slovenije, ki sta imela obogato bero  bilateralnih srečanj s prijateljskimi olimpisjkimi komiteji, oz. predstavniki tujih delegacij. Tako sta se na pogovorih sestala s predsednikom CONI-ja Giovannijem Malagom. Predsednik italijanskega olimpijskega komiteja se je predvsem zanimal za urejenost in organizacijo slovenskega šolskega sistema v povezavi s športom. Prišlo je tudi do krajšega,  vljudnostnega sestanka s kitajsko delegacijo, na čelu z Jiandongom Zhangom, izvršnim podpredsednikom organizacijskega komiteja zimskih olimpijskih iger v Pekingu 2022. Kitajska delegacija bo konec tedna pripotovala v Slovenijo, na obisk Kranjske gore in Planice. Pred odhodom v domovino se bo v ponedeljek, v prostorih Olimpijskega komiteja Slovenije sešla tudi z vodstvom krovne športne organizacije v Sloveniji.

Posebno pozornost velja nameniti konstruktivnemu srečanju Bogdana Gabrovca z Aleksandrom Žukovom, predsednikom Olimpijskega komiteja Rusije. Ob tej priložnosti sta sklenila še okrepiti medsebojno sodelovanje obeh olimpijskih komitejev in to podkrepila s podpisom Memoranduma o sodelovanju, v katerem je največji poudarek predvsem na področju promocije olimpijskih vrednot in temeljnih olimpijskih načel, na spoštovanju Čarterja Mednarodnega olimpijskega komiteja in pravic športnikov in trenerjev ter zagotavljanju razvoja in vsesplošnega napredka na področju športa za vse.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji