Usposabljanje SD1

Kitajska delegacija na obisku na OKS

Kitajska delegacija na obisku na OKS
Kitajska delegacija, na čelu z Jiandongom Zhangom, izvršnim podpredsednikom organizacijskega komiteja zimskih olimpijskih iger Peking 2022 je obiskala sedež Olimpijskega komiteja Slovenije.
V imenu OlimpijsPotem, ko so člani kitajske delegacije že minuli petek dopotovali v Slovenijo in imeli delovne naloge najprej obarvane "terensko", saj so se v nedeljo srečali na operativnih sestankih z generalnim sekretarjem Pokala Vitranc ter se seznanili s skrivnostmi uspešno organiziranega dogodka - tekme za svetovni pokal v alpskem smučanju, potem pa obiskali tudi svetovno znani Nordijski center v Planici, so se pred povratkom v domovino za kratek čas ustavili še na Olimpijskem komiteju Slovenije, kjer so jih sprejeli predsednik Bogdan Gabrovec, v.d. generalnega sekretarja Blaž Perko in njegov pomočnik za marketing in finance Matic Švab.

Z navdušenjem in občudovanjem so gostje iz Kitajske pripovedovali o vtisih iz Kranjske gore in Planice. Kar niso mogli verjeti kakšne strokovnjake organizacijsko - tehnični ravcni premore mala Slovenija. V zvezi s tem so podali kar nekaj konkretnih predlogov sodelovanja v letih do zimskih olimpijskih iger v Pekingu. Predvsem na področju alpskih disciplin, v smislu organizacije tekem, se zavzemajo za izmenjavo kadrov. K nam bi  želeli pripeljati ključne ljudi na usposabljanje.

Ob koncu kratkega obiska kitajske delegacije na OKS je predsednik Bogdan Gabrovec goste uradno povabil na obisk Slovenske hiše v času olimpijskih iger v Pjongčangu.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji