Usposabljanje SD1

MOK potrdil slovensko mlado ambasadorko za prihajajoče mladinske olimpijske igre 2018

MOK potrdil slovensko mlado ambasadorko za prihajajoče mladinske olimpijske igre 2018
Prihodnje leto, natančneje oktobra 2018, bodo v argentinskem Buenos Aires-u, poletne mladinske olimpijske igre, ki po tradiciji, sledijo zimskim olimpijskim igram v istem letu.
Mladinske olimpijske igre uprizarjajo izjemno idejo in hkrati izjemno vizijo razvoja športnikov. Namreč, mladi športniki se morajo na poti k vrhunskim športnim dosežkom večkrat primerjati med seboj in rasti ter ni boljšega okolja kot je to znotraj olimpijske družine svetovne razsežnosti v podobi olimpijskih iger za mlade. Hkrati pa to niso samo športne igre, temveč so tudi popotnica v družbeno življenje, saj so športniki deležni posebnega izobraževalno-kulturnega programa. MOI mladim športnikom predstavljajo enega izmed prvih večjih korakov na svoji športni poti in z udeležbo postajajo del olimpijskega gibanja.

Odločitev o organizaciji novih športnih iger »Youth Olympic Games« je Mednarodni olimpijski komite sprejel leta 2007. Odvijajo se vsake 4 leta in so namenjene športnikom od 14. do 18. leta starosti.

Poleg športa in tekmovanj je namen mladinskih olimpijskih iger predvsem povezovanje, izobraževanje ter spoznavanje olimpizma in olimpijskih vrednot. Eno izmed ključnih vlog pri tem pa imajo mladi ambasadorji (''Change Makers''), ki jih med vsemi prijavljenimi izbere Mednarodni olimpijski komite. Olimpijski komite Slovenije je tudi letos prijavil svojo kandidatko, ki bo naslednje leto, skupaj z mlado olimpijsko reprezentanco, odpotovala v daljno Argentino.

Naša ambasadorka je mlada Katarina Beton, nekdanja igralka badmintona, sedaj pridna študentka na Pravni fakulteti v Ljubljani in udeleženka mladinskih olimpijskih iger v Nanjingu leta 2014. Katarina pravi, da so bile MOI zanjo najlepša in najboljša izkušnja do sedaj, zato se nove vloge nadvse veseli.

Več o mladi ambasadorki izveste kmalu, do takrat pa ji lahko sledite na družabnih omrežjih (Facebook, Instagram) ter kanalih Olimpijskega komiteja Slovenije.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji