Usposabljanje SD1

Jakov Fak ni več med kandidati za zastovonošo

Jakov Fak ni več med kandidati za zastovonošo
Olimpijski komite Slovenije in Val 202 sta si pred bližajočimi se igrami zamislila nov način interakcije s športno javnostjo. Za eno najbolj prestižnih nalog na igrah – nošenje slovenske zastave – bodo nosilca določili spletni uporabniki družbenega omrežja Facebook z glasovanjem med FB live prenosom, 29. januarja 2018 med 17.00 in 18.00 uro.
Vodstvo Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez z veliko zaskrbljenostjo in ogorčenjem spremlja odzive športne javnosti in nekaterih slovenskih medijev glede kandidature Jakova Faka. Športnik od glave do peta, Človek z ogromno moralno integriteto, z briljantnimi športnimi uspehi in vzornim obnašanjem na in izven športnih terenov, zgled za številne mlade športnike je, tako kot Vesna Fabjan in Mitja Robar, z veliko častjo sprejel ponudbo Olimpijskega komiteja Slovenije. Pravi ljubitelji športa in pozitivno naravnani Slovenci si niti v sanjah nismo predstavljali takšnega števila uničujočih komentarjev kot jih je bil v preteklih dneh deležen biatlonski superšampion. Zaradi vsega tega  je športnik, ki bo na olimpijskih igrah v Pjongčangu tekmoval v olimpijskem dresu Slovenije, odstopil od kandidature za nosilca slovenske zastave.
 
Ob tem želimo izrecno poudariti, da v  športu nismo nikoli dovolili, da bi se preštevali in ločevali. Šport združuje. Tej ideji bomo na Olimpijskem komiteju Slovenije sledili tudi v prihodnje in Jakovu Faku še naprej nudili vso podporo. Prepričani smo, da je bo deležen  od celotne, dobro misleče športne javnosti.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji