Usposabljanje SD1

Izvršni odbor OKS imenoval olimpijsko reprezentanco Slovenije

Izvršni odbor OKS imenoval olimpijsko reprezentanco Slovenije
Izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez je na današnji redni seji potrdil reprezentanco za olimpijske igre v Riu de Janeiru. Na njem je 59 športnikov.
Olimpijska reprezentanca Slovenije, 36 športnikov in 23 športnic, z vsemi spremljevalci skupaj bo olimpijska odprava štela 131 članov bo od 5. do 21 avgusta 2016 zastopalo Slovenijo v daljnjem Rio de Janeiru. Slovenija bo nastopila v 14 športih: atletiki, športni gimnastiki, jadranju, judu, kajaku na divjih in mirnih vodah, cestnem in gorskem kolesarstvu, namiznem tenisu, plavanju, daljinskem plavanju, rokometu, strelstvu in triatlonu.

Ob tem, da je reprezentanca potrjena, pa vendarle ostaja še nekaj odprtih vprašanj. Kljub temu, da maratonec Anton Kosmač in strelec Boštjan Maček nista potrdila lani dosežene olimpijske norme, bosta oba, po odločitvi Izvršnega odbora OKS, potovala v Rio. Do nadaljnjega je vprašljiv olimpijski nastop Maruše Mišmaš, ki je na pravkar končanem evropskem prvenstvu obnovila poškodbo, zato na OKS še čakajo na zeleno luč zdravniške službe. Slovenija ima še eno mesto v gorsko kolesarskem olimpijskem krosu, vendar Blaža Klemenčič zaradi dopinškega prekrška ne sme tekmovati, postopek je na Mednarodnem športnem razsodišču. Plavalki Janja Šegel in Tjaša Pintar še čakata na povabilo Mednarodne plavalne zveze za nastop v individualni disciplini, za zdaj sta le članici štafete, v kateri bi plavala Špela Bohinc, če Šeglova ali Pintarjeva dobita vabilo. Rokoborec Jure Kuhar tudi čaka na uradno vabilo s strani mednarodne zveze. Člani rokometne reprezentance bodo javnosti znani do 31. julija.

Ker je zadnji rok za spremembe pri Mednarodnem olimpijskem komiteju 18. julij, se lahko do tega datuma omenjeni seznam tudi dopolni.

Uradna predstavitev reprezentance bo 22. julija ob 21 uri v Kopru.

Uradni seznam olimpijske reprezentance Slovenije je v priponki.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji