OI Pariz 2024

Risi v Južni Koreji klonili proti Rusom

Risi v Južni Koreji klonili proti Rusom
Slovenska hokejska reprezentanca je na drugi tekmi predtekmovanja olimpijskega turnirja v skupini B izgubila z Olimpijsko reprezentanco Rusije z 2:8. Na moškem superveleslalomu se je med Slovenci najbolje odrezal Boštjan Kline z desetim mestom, v ženskem slalomu pa se je od Slovenk najviše uvrstila Maruša Ferk, ki je bila 18.
Po presenetljivi zmagi nad Američani so bili ruski hokejisti danes pretrd oreh za slovenske rise. Za Slovenijo sta gola zadela Jan Muršak in Žiga Pance. Na prvi današnji tekmi skupine B je ekipa ZDA premagala Slovaško z 2:1.

Ženski olimpijskih slalom je dobila Švedinja Frida Hansdotter. Na progi v Yongpyongu je za prvo zlato prehitela Švicarko Wendy Holdener, ki je zmago zgrešila za pet stotink sekunde. Senzacijo je s tretjim mestom pripravila Avstrijka Katharina Gallhuber. Najboljša Slovenka je bila Maruša Ferk na 18. mestu. Meta Hrovat je olimpijski slalomski debi končala na 21. mestu, Ana Bucik pa je slovenske nastope sklenila na 24. mestu.

V moški konkurenci je na veleslalomu slavil Avstrijec Matthias Mayer. Drugo mesto je pripadlo Švicarju Beatu Feuzu, Norvežan Kjetil Jansrud ni ubranil naslova iz Sočija, je pa osvojil bron. Od štirih Slovencev se je najbolje izkazal Boštjan Kline z desetim mestom, Klemen Kosi je olimpijski nastop končal na 25. mestu, Martin Čater je zašel iz smeri ter je ostal brez uvrstitve, odstopil je tudi Miha Hrobat.

Na sobotno tekmo smučarjev skakalcev na veliki skakalnici so se uvrstili vsi štirje slovenski skakalci, najboljši pa je bil Jernej Damjan na 15. mestu. Peter Prevc je bil 17., Anže Semenič 30., Tilen Bartol pa 49.

Smučarski tekač Miha Šimenc se je na tekmi na 15 km v prosti tehniki uvrstil na 88. mesto.

Slovenski biatlonec Jakov Fak je približno 23 ur potem, ko je v olimpijski tekmi na 20 kilometrov zasedel drugo mesto, prejel srebrno kolajno. Preden so pred velikim številom gledalcev zaigrali himno v čast norveškemu zmagovalcu, mu jo je okrog vratu obesil princ Albert.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji