Izvrstna predstava Žana Kranjca v veleslalomu

Izvrstna predstava Žana Kranjca v veleslalomu
Nastopi slovenskih veleslalomistov in biatloncev so zaznamovali deveti tekmovalni dan zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu. Izkazal se je Žan Kranjec s četrtim mestom v veleslalomu.
Najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec, ki je bil po prvi vožnji deveti, je eksplodiral v drugi in pristal tik pod zmagovalnim odrom, štiri desetinke od velikega slavja. "Z drugo vožnjo, pa tudi s celo tekmo, sem zelo zadovoljen. V prvi je bilo še nekaj možnosti za napredek, a sem morda malo slabo ocenil valove in linijo. Drugi tek je bil res dober. Če bi bil to svetovni pokal, bi bil res vesel. Za najvišja mesta pa se mora vse poklopiti, potreben pa je tudi kanček športne sreče," pa je vožnjo ocenil Kranjec. "Danes je bilo res težko, saj je Henrik naredil res dobro vožnjo, na vrhu pa sta bila še favorita in medalja je bila daleč, a vseeno sem dokazal, da sem eden najboljših,", je še dodal tekmovalec, ki je s tem dosegel tudi drugo najboljšo slovensko uvrstitev v zgodovini olimpijskih iger v veleslalomu. "To je takšen dan, ko si lahko tako vesel kot žalosten. Težko je. Ponosen sem, da sem naredil takšen dober rezultat. Prej sem bil bolj razočaran, ko sem čakal, ali bo kdo naredil napako. Kakorkoli obrnem, danes so bili pač trije boljši. Upam, da se bo kdaj obrnilo meni v prid. Mogoče že v Kranjski Gori. Se pa na takšnih tekmah veliko naučiš, predvsem to, da je treba biti borec v obeh vožnjah," je razmišljanje sklenil Žan Kranjec

Štefan Hadalin je bi z zaostankom več kot treh dekund 21., Marin Čater in Miha Hrobat sta odstopila v 1. vožnji.

Martin Fourcade je osvojil zlato na biatlonski olimpijski tekmi na 15 km s skupinskim startom, po fotofinišu je srebro pripadlo Nemcu Simonu Schemppu, bron je osvojil Norvežan Emil Hegle Svendsen. Jakov Fak je bil 10., drugi Slovenec Klemen Bauer pa 20.

To je bila prava moška tekma, zame zelo naporna. Iz sebe sem poskušal iztisniti vse, kolikor je šlo, vsak krog sem šel čez mejo svojih zmožnosti. Na koncu sem to tudi plačal, saj na koncu nisem imel energije. Sam pogled na vrh hriba je bolel, kaj šele delo. Na strelišču sem zgrešil 15. strel, za katerega sem se tudi odločil, da ga opravim od začetka, a ga nisem dovolj dobro," na cilju ni bil najboljše volje Fak.
Tek ga je enostavno izmučil, priznava, da je ni v najboljši tekaški formi, v preteklosti je znal s tekom opraviti precej bolje: "Če zavrtimo film nazaj, v istem obdobju lani sem lahko le ležal v postelji, jedel in spal, zato menim, da je tudi deseto mesto lep uspeh. V teku je trenutno to, kar sem pokazal, moja meja," meni junak prejšnje tekme, ki mu je nekaj energije vzelo tudi vse, kar se je dogajalo po osvojitvi srebrne kolajne v tekmi na 20 kilometrov. "Emotivno je bila srebrna medalja zame veliko praznjenje, predvsem zaradi dogodkov v zadnjih dveh letih. Že to, da nisem mogel noč po tekmi spati, mi je zagotovo odvzelo nekaj moči. Vseeno pa sem si želel še enkrat pokazati dobro predstavo, mislim, da je bila psihološko gledano srebrna kolajna danes zame prednost, ki pa je nisem najbolje izkoristil," je dejal Fak, ki ga zdaj čakata še dve štafetni preizkušnji, pred tem pa se bo poskušal dobro spočiti.

Drugi slovenski predstavnik Klemen Bauer je tako kot že na prejšnjih tekmah pokazal odlično tekaško formo, a na strelišču je bil slabši, tako da se je moral zadovoljiti z 20. mestom: "Napadal sem najvišja mesta, kar ste lahko videli na začetku, ko sem bil v ospredju. Želel sem tvegati, kar sem tudi storil. Žal, prvo napako na strelišču sem lahko popravil s tekom in hitrim streljanjem, v stoječem položaju pa je bilo na koncu napak preveč, tako da se je naredila razlika, ki jo je bilo težko nadoknaditi."
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji