Današnji slovenski nastopi za pozabo

Današnji slovenski nastopi za pozabo
Slovenski olimpijki in olimpijca so nastopili v super kombinaciji in slalomu. Razen Ane Bucik Ferkova, Hadalin in Kranjec niso končali tekmovanja.
Slovenca sta bila pred začetkom sproščena in trdno odločena, da z napadalno vožnjo prideta do solidnih uvrstitev. Oba sta na igrah že dosegla lepa rezultata, Kranjec je bil četrti v veleslalomu, Hadalin pa osmi v alpski kombinaciji. Zato v slalomu nista imela česa izgubiti, njuna vožnja na vse ali nič, pa se ni izšla, kar pa ne ocenjujeta kot katastrofo.

"Proge sem se lotil dobro, odločno, sproščeno, tako kot je treba, zato si nimam česa očitati. Med tistimi, ki so imele podobne startne številke sem bil drugi najboljši, hitrejši je bil le Šved, ki je prišel na deseto mesto, pri drugem vmesnem času je bil desetinko hitrejši. Zdaj moram analizirati vožnjo, videti, zakaj sem zajahal količek, da napake naslednjič ne bom ponovil," je dejal Hadalin. Za napako si je kriv sam, njej ni botrovala ne proga ne kakršna koli druga moteča stvar. "Pri večini vratc je bila proga v zelo dobrem stanju. Mogoče so se pri nekaterih vratih malenkost naredili 'pukljčki', ki so onemogočali povsem ostro linijo," je progo pohvalil Hadalin, ki je v Pjongčangu že od samega začetka iger, tako da že čuti utrujenost: "Za ekipno tekmo bom stisnil zobe. Take tekme so zanimive, na njih se lahko zgodi marsikaj. Zanjo sem takoj po današnjem odstopu začel priprave. Treba bo preučiti start in se lotit tekme brez pritiska. Težko rečem, ali mi paralelne tekme ustrezajo. Nazadnje sem jo vozil lani na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu, kjer mi ni šlo najbolje."

Podobne občutke kot Hadalin je imel po slalomu tudi Kranjec. "To kar sem odvozil, je bil eden mojih boljših slalomov v letošnji sezoni. Že na treningih sem imel dobre občutke, sem pa jezen, ker mi spet ni uspelo sestaviti cele dobre slalomske tekme. Zagotovo nisem pričakoval rezultata kot v veleslalomu, želel sem si le dobrega smučanja in da tekmo dokončam. Žal je nisem, še sam ne vem, kaj sem storil narobe. Ne vem, ali nisem izbral prave linije, ali mi je padla zbranost. Na tem mestu drugi niso imeli težav, očitno nisem še na ravni, da bi lahko slalomsko progo zvozil brez napak," meni Kranjec. Tudi on točno ne ve, kaj lahko pričakuje od ekipne tekme: "Nekaj let nazaj sem na paralelnih tekmah kazal zelo dobre vožnje, bil sem konkurenčen, premagoval tudi najboljše. V zadnjih letih pa je tudi ta disciplina šla na višjo raven, kakšni večji tekmovalci imajo manjšo prednost. Če hočeš biti med boljšimi, moraš tudi to več trenirati. Ne vem, kako konkurenčen sem zdaj, potrudil sem bom, kako se bo na koncu izšlo, pa težko rečem. Presenečenja so možna, čeprav, če pogledamo letošnje paralelne tekme, so bolj ali manj isti tekmovalci na vrhu."

Švicarska alpska smučarka Michelle Gisin je zmagovalka kombinacijske tekme na olimpijskih igrah. Štiri leta po triumfu sestre Dominique Gisin na smuku v Sočiju je 24-letnica zmagala pred slalomsko kraljico, Američanko Mikaelo Shiffrin s prednostjo 0,97 sekunde. Edina Slovenka z uvrstitvijo je bila Ana Bucik na 11. mestu. Po smukaškem delu je bila sicer od Slovenk v najboljšem položaju Maruša Ferk, ki je bila po polovici tekme peta, a je med slalomom naredila napako in končala brez uvrstitve.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji