Usposabljanje SD1

Žan Košir prejema čestitke od vsepovsod

Žan Košir prejema čestitke od vsepovsod
Čestitke deskarju Žanu Koširju, ki je v jutranjih urah po slovenskem času v paralelnem veleslalomu na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu osvojil bron, so že izrazili tudi v političnih krogih. Med prvimi so se na Twitterju oglasili predsednik republike Borut Pahor, premier Miro Cerar in ministrica, pristojna za šport, Maja Makovec Brenčič. Iskreno čestitko mu je poslal tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec.
" Po vseh zdravstvenih težavah, s katerimi ste se srečevali v minulem obdobju ste obdržali jekleno voljo in vero v uspeh. Vse to se je danes vrnilo z obrestmi" je v svoji čestitki zapisal predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec.

"Kako lepo se je prebuditi v bronasto jutro," je na Twitterju zapisal Borut Pahor, ki se je Koširju zahvalil in poslal čestitke v Pjongčang. Miro Cerar je slovenskemu bronastemu deskarju izrazil "iskrene čestitke". Maja Makovec Brenčičeva, ki je zapis na Twitterju med omenjenimi tremi politiki objavila prva, pa je čestitkam dopisala še, da je na uspeh ponosna.

Koširjev nastop na paralelni veleslalomski tekmi je bil zadnji slovenski olimpijski nastop na tokratnih igrah, končal pa se je z bronastim odličjem, ki predstavlja 40. slovensko olimpijsko kolajno v obdobju samostojne države in 21. na zimskih olimpijskih igrah.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji