Usposabljanje SD1

Olimpijski komite Slovenije kandidira Miloša Janšo za nagrado za življensko delo

Olimpijski komite Slovenije kandidira Miloša Janšo za nagrado za življensko delo
Mednarodni olimpijski komite je pred dnevi objavil razpis za nagrado za življenjsko delo trenerjev. Gre za 2. nagrado te vrste. Lani je bila poslana kandidatura za dolgoletnega trenerja Rajmonda Debevca - za Lojzeta Mikoliča.
Za razliko od lanskoletnega razpisa za nagrado za življensko delo trenerja, ki je bil namenjen le upokojenim strokovnjakom, velja, da letos lahko v razpisnem postopku sodelujejo tudi trenerji, ki so še aktivni in ki še vedno prenašajo svoje bogato znanje na tekmovalce. Priporočilo Mednarodnega olimpijskega komiteja, ki podeljuje omenjeno nagrado je, da so trenerji delovali v najmanj enem olimpijskem ciklusu in da pri svojem vsakodnevnem delu s športniki vzpodbujajo olimpijske vrednote.

Miloš Janša je dolgoletni trener slovenskih veslačev, duša veslanja na Bledu, ki ima velike zasluge za uspehe slovenskega veslanja. Še posebej je bil dolga leta vpet v številne uspehe Iztoka Čopa in Luke Špika. Njegovo strokovno delo je vtkano v pet (5) olimpijskih kolajn v samostojni Sloveniji in v eno (1) v bivši skupni državi, v bron iz Seula 1988.

Odločitev o letošnjem nagrajencu bo Mendarodni olimpijski komite sporočil 5. ali 6. oktobra 2018 med mladinskimi olimpijskimi igrami v Buenos Airesu.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji