Usposabljanje SD1

Obisk občine Rogatec

Obisk občine Rogatec
V petek, 24.8.2018, sta prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez, mag. Janez Sodrznik in članica strokovnega sveta športa za vse mag. Klaudija Redenšek, obiskala občino Rogatec.
Županu občine Rogatec g. Martinu Mikoliču sta predstavila delovanje OKS – ZŠZ na področju športa za vse in športa na lokalni ravni. Pogovarjala sta se o sodelovanju s športnimi društvi, ki delujejo v občini in o možnosti ustanovitve občinske športne zveze v Rogatcu.

Občina Rogatec s 3051 prebivalci sicer sodi med športno razvitejše občine, ki športu namenja tudi znatna finančna sredstva in sicer po podatkih Ministrstva za finance za leto 2017 so športnim objektom namenili 59,03 € na prebivalca in 31,90 €  za  športne programe na prebivalca.        

V občini delujejo sledeča športna društva:
Planinsko društvo »SLOGA«, Ribiško društvo Rogatec, Konjeniški klub Strmol, Tenis klub Rogatec, Jadralno padalski klub Donačka gora, Nogometni klub Mons Claudius, Futsal klub Dobovec, Športno društvo OŠ Rogatec, Športno društvo Gaberje -  Donačka, Tarok društvo Rogatec-Rogaška, Klub malega nogometa Argentina Rogatec 1998.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji