Usposabljanje SD1

Bogdan Gabrovec prejemnik priznanja zunanjega ministra Japonske

Bogdan Gabrovec prejemnik priznanja zunanjega ministra Japonske
Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije in dolgoletni predsednik Judo zveze Slovenije Bogan Gabrovec je prejel priznanje ministra za zunanje zadeve Japonske za spodbujanje medsebojnega razumevanja med Japonsko in Slovenijo preko športa.
Bogdan Gabrovec je v svoji domači regiji ustanovil prvi judo klub in 20 let treniral lokalne prebivalce, odrasle in otroke. Leta 1994 je bil izvoljen na mesto predsednika Judo zveze Slovenije, ki je pod njegovim vodstvom postala ena najuspešnejših nacionalnih panožnih športnih zvez. Poleg bogate funkcionarske kariere, v kateri je bil med drugim štiri leta predsednik Združenja zvez borilnih športov Slovenije, osem let podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije in predsednik odbora za vrhunski šport ter predsednik Sveta Fundacije za financiranje športnih organizacij v RS, je dosegal izjemne rezultate tudi na področju aktivnega športa; kot mojster juda je bil član jugoslovanske reprezentance in selektor ženske jugoslovanske in kasneje slovenske judo reprezentance.

Ministrstvo za zunanje zadeve Japonske je v svoji obrazložitvi podelitve priznanja zapisalo, da je v svojem športnem in organizacijskem udejstvovanju »... promoviral borilne veščine, vključno z judom, in krepil izmenjavo med Japonsko in Slovenijo preko aktivnosti kot so usposabljanje športnikov, organizacija mednarodnih tekmovanj in izdajanje glasil na temo juda. Kot predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije še naprej prispeva k spodbujanju prijateljskih odnosov z aktivnostmi, kot je podpis sporazuma o sodelovanju med olimpijskima komitejema Japonske in Slovenije. Na ta način je prispeval k promociji in razumevanju Japonske ter k prijateljstvu med Japonsko in Slovenijo.«

Priznanja ministra za zunanje zadeve podeljujejo posameznikom in skupinam z izjemnimi dosežki na mednarodnih področjih kot prepoznanje njihovega prispevka k spodbujanju prijateljstva med Japonsko in drugimi državami in območji. Namen priznanj je tudi spodbujanje razumevanja in podpore japonske javnosti dejavnosti prejemnikov. Letos je priznanja prejelo 205 posameznikov in 49 skupin z Japonske in tujine.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji