Rok Perko: ambasador Evropskega tedna športa 2018

Rok Perko: ambasador Evropskega tedna športa 2018
Olimpijec in nekdanji alpski smučar, Rok Perko, se je pridružil ekipi ambasadorjev letošnjega Evropskega tedna športa, ki bo od 23.-30. septembra po celotni Evropi.
Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi. Glavna tema kampanje ostaja #BeActive (''Bodite aktivni''), njen cilj pa je vse ljudi spodbuditi k telesni dejavnosti ne le med tednom športa, temveč vse leto.

Rok Perko se je tako pridružil številnim ambasadorjem, ki promovirajo in spodbujajo državljane in državljanke, da se pridružijo letošnji iniciativi in postanejo aktivni. Spremljajte naše ambasadorje in poskusite, katerega izmed #BeActive izzivov, ki so jih pripravili za vas.

Kdo je Rok Perko?
Rok Perko, alpski smučar, član Smučarskega kluba Tržič in specialist za hitre discipline, je veljal za najbolj samozavestnega smučarja v slovenski karavani. Dvakrat se je kvalificiral na Olimpijske igre. V Vancouvru 2010 dosegel odlično 14. mesto, v ruskem Sočiju pa mu je nastop preprečila poškodba na treningu.
Član Smučarskega kluba Tržič je največji uspeh dosegel 15. decembra 2012 v Val Gardeni, ko je smukaško preizkušnjo sklenil na odličnem drugem mestu. Le za 19 stotink sekunde je zaostal za zmagovalcem, Američanom Stevenom Nymanom. Je tudi nekdanji mladinski svetovni prvak v smuku in podprvak v superveleslalomu.
Leta 2018 je pri 33. letih tekmovalne smuči postavil v kot in priznal, da je bila odločitev zelo težka. Alpsko smučanje od mladosti “njegov najboljši prijatelj”, pa vendar se oče dveh otrok že veseli novih podvigov v življenju.


Vse o projektu Evropskega tedna športa najdete tukaj.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji