Usposabljanje SD1

September je pred vrati in čas je za drugi del Športnih iger zaposlenih!

September je pred vrati in čas je za drugi del Športnih iger zaposlenih!
Športne igre zaposlenih so projekt, ki ga OKS-ZŠZ izvaja v sodelovanju z regijskimi pisarnami (občinskimi športnimi zvezami) in s katerim želi spodbuditi poslovno javnost k športni aktivnosti ter preko športa, druženja in zabave krepiti vez med gospodarstvom in športom.
Projekt predstavlja tekmovanje v petih olimpijskih športnih panogah in je zasnovan, kot tekmovanje ekip zaposlenih v podjetjih, ustanovah in ostalih organizacijah na slovenskem trgu, in sicer: mali nogomet, košarka 3x3, odbojka, tenis in tek ter ostale aktivnosti po izboru udeležencev.

Športne igre zaposlenih so namenjene zaposlenim v podjetjih, javnih ustanovah in drugih organizacijah na slovenskem trgu, na katerih lahko sodelujejo izključno sodelavci v podjetjih, javnih ustanovah in drugih organizacijah, ki prijavljajo ekipe oziroma posameznike na dogodek.

Kot sodelavce se smatra:
  • zaposlene, delavce v rednem delovnem razmerju;
  • študente, ki delajo v podjetju vsaj 3 mesece;
  • samostojne podjetnike, ki s podjetjem redno sodelujejo vsaj 1 leto.
Organizator poleg tekmovalnega dela pripravlja zanimiv spremljevalni program, kjer so poleg udeležencev Športnih iger zaposlenih so dobrodošli tudi njihovi družinski člani, prijatelji ter ostali navijači.

Športne igre zaposlenih predstavljajo tekmovanje v petih olimpijskih panogah*, in sicer:
  • Mali nogomet, 5+1 igralcev (ekipa max 10 igralcev), turnirski sistem, igra: 2 x 10 min z 2 min odmorom; vsaka ekipa igra min 3 in max 6 tekem;
  • Košarka 3 x 3, 3 igralci (ekipa max 5 igralcev), turnirski sistem, igra: do 15 točk oz. 12 min + zlati koš v primeru neodločenega izida; vsaka ekipa igra min 3 in max 6 tekem;
  • Odbojka, 6 igralcev (ekipa max 10 igralcev), turnirski sitem, igra na 2 dobljena niza (21 točk); vsaka ekipa igra min 3 in max 6 tekem;
  • Tenis, posamezno; kategoriji: moški, ženske; sistem na izpadanje, igra: dobljenih setov;
  • Tek, štafeta; 10 krogov, krog = okoli 400m; (ekipa max 10 in min 8 članov), tekmovanje na čas. (Podlaga športnega igrišča na posamezni lokaciji se lahko razlikuje).
*Organizator si pridržuje pravico do sprememb v primeru premajhnega števila prijav.

Več o projektu si lahko preberete tukaj.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji