OI Pariz 2024

Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ na obisku v Koroških občinah

Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ na obisku v Koroških občinah
Ta teden so se na Koroškem zvrstili trije sestanki z župani občin. Prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez, mag. Janez Sodržnik in vodja regijske pisarne Slovenj Gradec Rok Konečnik, sta obiskala Črno na Koroškem, Ravne na Koroškem ter občino Mislinja.
Opravila sta pogovore z županjo Črne na Koroškem, ga. Romano Lesjak, županom občine Ravne na Koroškem g. Tomažem Rženom in podžupanjo občine Mislinja Andrejo Oder.

Mag. Janez Sodržnik je županom predstavil vsebine in programe, ter razložil poslanstvo Olimpijskega komiteja Slovenije -  Združenja športnih zvez. Predstavil je prizadevanja OKS-ZŠZ za izboljšanje pogojev za razvoj športa v občinah. Omenil je vlogo športa za vse v razmerju do vrhunskega in kakovostnega športa. Predstavil je vlogo regijskih pisarn Olimpijskega komiteja Slovenije -  Združenja športnih zvez, kot pomoč občinam in športnim društvom pri uveljavljanju in implementaciji programov športa za vse. Vodja regijske pisarne Rok Konečnik pa je predstavil konkretne projekte OKS-ZŠZ, ki jih izvaja v lokalnem okolju. Dejal je, da je njegov cilj v prihodnosti organizirati projekte  tako, da bi se enakomerno razporedili po vseh koroških občinah. V občini Mislinja se je na pobudo regijske pisarne pričel postopek povezovanja športnih društev v občinsko športno zvezo.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji