OI Pariz 2024

Hvala nekdanji ministrici, dobrodošel novi minister

Hvala nekdanji ministrici, dobrodošel novi minister
V uvodu redne, 37. seje IO OKS se je predsednik OKS Bogdan Gabrovec nekdanji ministrici za izobraževanje, znanost in šport dr. Maji Makovec Brenčič zahvalil za sodelovanje v njenem mandatu in ji ob odhodu s tega položaja podaril šopek rož, prvi mož OKS pa se dobrega sodelovanja z ministrstvom nadeja tudi pod mandatom njenega naslednika dr. Jerneja Pikala.
"V veselje in čast mi je, da predajam štafeto naslednjemu ministru predvsem v duhu dobrega sodelovanja in dosežkov ter pri upoštevanju vrednot športa, ki smo jih želeli deliti vsi skupaj, tako da smo šport podpirali, mu pomagali in ga razvijali. Zahvaljujem se OKS, da smo imeli posluh drug za drugega. Včasih se pri kakšni odločitvi nismo strinjali, smo se pa poslušali, slišali in našli rešitev," je dejala nekdanja ministrica za šport Makovec Brenčičeva. "Z novim ministrom se poznava že nekaj časa in glede na to, da prihaja s Koroške, je v mojih očeh v prednosti pred drugimi. Sodelovanje z nekdanjo ministrico je bilo zelo dobro in verjamem, da bo tako z novim ministrom tudi do konca mojega predsedniškega mandata 16. decembra," je dejal Gabrovec, medtem ko je Pikalo, ki je na čelu ministrstva šele poldrugi teden, dodal, da med njegovo predhodnico in njim ni velikih razlik ter da ga bodo lahko sodili na podlagi narejenega, svoje delo na direktoratu za šport pa - ob upoštevanju koalicijske pogodbe - vidi kot velik izziv.

V nadaljevanju redne seje Izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez so člani pozornost namenili predvolilnim opravilom, potrdili zamenjavo predstavnika v strokovnem svetu RS za šport, nastalo vrzel bo po junijskem odhodu Marka Vavpetiča z mesta generalnega sekretarja na Nogometni zvezi Slovenije  zapolnil podpredsednik NZS Stanko Glažar.

Člani IO OKS so na seji zavrnili predlog o prestrukturiranju predstavnikov lokalnih športnih zvez, ki zastopajo posamezno regijo v skupščini OKS-ZŠZ. Nov predlog je podprlo pet članov izvršnega odbora, sedem jih je bilo proti, trije pa so bili vzdržani.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji