OI Pariz 2024

Mladinska olimpijska reprezentanca obiskala slovensko-argentinsko skupnost

Mladinska olimpijska reprezentanca obiskala slovensko-argentinsko skupnost
Pred začetkom mladinskih olimpijskih iger v Buenos Aires-u je reprezentanca Slovenije, skupaj s predsednikom in generalnim sekretarjem Olimpijskega komiteja, obiskala potomce argentinskih slovencev.
Člane reprezentance, skupaj z vodstvom Olimpijskega komiteja Slovenije, je v Buenos Airesu-u pričakalo lepo presenečenje... slovenska skupnost v Argentini je pripravila prav poseben, slovenski večer in članom reprezentance pričarala vonj po domu in domači Sloveniji.

Športniki in športnice, skupaj s trenerji in ostalimi člani ekipe, so se z veseljem odzvali vabilu prijaznih argentinskih Slovencev, ki so v domu San Justo pripravili pravi slovenski večer, razkazali svoj dom in nas podučili, kako se trudijo ohranjati slovenski jezik tudi v daljni Argentini. Dom San Justo je prava mala skupnost, kjer vsak kotiček spominja na lepote Slovenije, njegovi obiskovalci pa zavedni Slovenci, ki poznajo slovenske običaje, navade, glasbo,.. bolj kot marsikateri drugi ''pravi Slovenec''.

Športniki so se družili z otroki, z njimi igrali nogomet in košarko ter se zabavali ob poslušanju zgodb argentinskihi Slovencev. Reprezentanca Slovenije bo v Buenos Aires-su zagotovo imela njihovo veliko največjo podporo.

 

 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji