Usposabljanje SD1

Neža Klančar osvojila še bron na 50m prosto

Neža Klančar osvojila še bron na 50m prosto
Plavalka Olimpije Neža Klančar je na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu osvojila še drugo odličje. Bronu na 100 m prosto je dodala še bron na pol krajši razdalji in bero slovenskih kolajn povečala na šest.
V finalu je vlogo favoritinje vnovič upravičila Čehinja Barbora Seemanova, srebro je osvojila Japonka Mayuka Yamamoto, Klančarjeva pa si je bron razdelila s Kitajko Yunxuan Yang. Nad novo kolajno je bila 18-letna Ljubljančanka navdušena, želela si je le še nekoliko boljši dosežek od izida 25,47, bržkone tudi od svojega slovenskega rekorda 25,35.
S tekmo je Klančarjeva zaključila tudi mladinsko kariero. Naslednji velik cilj zanjo bo svetovno prvenstvo v kratkih bazenih, ki bo decembra na Kitajskem.

Dopoldan se je teniška igralka Kaja Juvan uvrstila še v drugi finale mladinskih olimpijskih igrah in s tem osvojila še eno odličje.
V polfinalu posamične konkurence je s 6:0 in 6:4 premagala Kitajko Xinyu Wang.
V igri, ki je trajala dobro uro, je Juvanova z raznovrstno igro v prvem nizu popolnoma dotolkla Kitajko. V drugem je imela priložnost za podoben razplet, saj je imela pri vodstvu z 1:0 in 2:1 številne priložnosti, da tekmici odvzame servis, a je bila pri ključnih točkah premalo zbrana.

V končnici drugega niza je Juvanova nato vendarle povedla s 5:3, nato morala oddati svoj servis, a to popravila na začetni udarec Kitajske in se po dvojicah uvrstila tudi v finale med posameznicami.
"Tekma ni bila lahka, saj Kitajka igra močno in veliko sem morala narediti, da je začela delati napake. Morala sem jo umiriti in prevzeti pobudo, kar ni bilo lahko. V drugem nizu bi bilo res lahko hitreje konec, ko pa je izenačila na 1:1 in 2:2, se je vrnila v igro in morala sem zvišati raven svoje igre," je po tekmi dejala slovenska reprezentantka.

Slednja igra po dve težki tekmi na dan: "Sem utrujena, a poškodovana noga se je navadila pritiska, sicer pa me te zmage in vzdušje dvigujejo in v slovenskem taboru naredijo vse, da sem dobro pripravljena. V finalu bom šla dvakrat na zmago, a tekmice so zelo kakovostne. Borila se bom za vsako piko, vesela pa sem že teh uspehov doslej." Tekmica Juvanove v finalu bo Francozinja Clara Burel.
Kasneje je Kaja izgubila četrfinalni boj v tekmovanju mešanih parov s Srbom Markom Miladinovićem in s tem zaključila tekmovanje v tej disciplini.

Dopoldan pa sta nastopila tudi plavalca Tina Čelik in Gal Kordež na 200 m prsno in 200 m delfin ter osvojila 20. in 25. mesto.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji