Usposabljanje SD1

Podpredsednik Janez Sodržnik na obisku v severni Primorski

Podpredsednik Janez Sodržnik na obisku v severni Primorski
Podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik je, v okviru rednih obiskov slovenskih občin, obiskal župana Mestne občine Nova Gorica, dr. Klemna Miklaviča, in župana občine Renče-Vogrsko, Tarika Žigona.
Obisk je organizirala regijska pisarna OKS-ZŠZ Nova Gorica, sestankov sta se udeležila tudi Miran Müllner, predsednik Športne zveze Nova Gorica in Meta Mačus, vodja regijske pisarne.

Mestna občina Nova Gorica s 31.752 prebivalci sodi med občine z zelo dolgo in uspešno društveno športno tradicijo, ki se odraža tudi z uspešnim sodelovanjem s Športno zvezo Nova Gorica in nadpovprečnim deležem sredstev, ki jih občina namenja športu. V občini je registriranih kar 121 društev, od tega jih je 89 včlanjenih v občinsko športno zvezo, ki opravlja tudi delo regijske pisarne OKS-ZŠZ in zastopa interese društev v občinah, kjer le ta še niso povezala v občinsko športno zvezo.

V občini Renče-Vogrsko s 4.365 prebivalci deluje sedem športnih društev. Po podatkih Ministrstva za finance občina sicer športu namenja rahlo nadpovprečna sredstva za programe športa in malo pod slovenskim povprečjem za športne objekte.

V pogovorih so se prisotni seznanili s aktualnimi problemi športa v občinah in možnostih za njegov nadaljnji razvoj.

 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji