Usposabljanje SD1

Zaključek Olimpijskega festivala evropske mladine v Sarajevu

Zaključek Olimpijskega festivala evropske mladine v Sarajevu
Zadnji, peti, tekmovalni dan zimskega olimpijskega festivala za mlade v Sarajevu, na katerem tekmujejo mladi športniki med 15 in 18 letom starosti, je prinesel še zadnje končne odločitve. V biatlonu, teku na smučeh in alpskem smučanju so se športniki pomerili v mešanih ekipnih tekmah.
Prvo mesto v mešani ekipni tekaški preizkušnji na Igmanu je osvojila Norveška, Slovenija, ki so jo zastopali Matej Mandeljc, Anže Gros, Hana Mazi Jamnik in Sara Jazbec, je osvojila 12. mesto.

Biatlonci v postavi Ajda Arh, Živa Klemenčič, Matic Repnik in Lovro Planko so v štafetni preizkušnji osvojili deveto mesto, na Dvorišti so zmagali Norvežani.

Alpski smučarji so se za mešano ekipno tekmo z Jahorine preselili na Bjelašnico. Slovenci v postavi Rebeka Oblak, Rok Ažnoh, Anže Gartner in Nika Murovec so izpadli v osmini finala proti Nemcem, ki so bili na koncu četrti. Zlato so osvojili Francozi.

Hitrostna drsalka na kratke proge Urša Erjavec je s tekmovanjem na razdalji 1000 metrov zaključila v kvalifikacijah.

V Sarajevu je nastopalo 32 mladih slovenskih športnikov in športnic, ki se bodo domov vrnili s srebrnima kolajnama alpske smučarke Rebeke Oblak in biatlonca Lovra Planka. Zimski OFEM je bil prvič organiziran leta 1993 in na vsakem festivalu je Slovenija osvojila vsaj eno medaljo, vključno z letošnjima jih ima 48.

Zadnjemu tekmovalnemu dnevu je sledila še zaključna slovesnost, na kateri je srebrna smučarka, Rebeka Oblak, na oder pred mestno hišo v Sarajevu prinesla slovensko zastavo. Olimpijski ogenj se je ugasnil in še en zimski Olimpijski festival evropske mladine se je uspešno zaključil.

Utrinke z zadnjega tekmovalnega dne si lahko ogledate tukaj.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji