10. občni zbor društva Šola zdravja v Domžalah

10. občni zbor društva Šola zdravja v Domžalah
Društvo Šola zdravja, ima po celotni Sloveniji 170 skupin in preko 3.000 članov. Občnega zbora se je udeležilo skoraj 1000 članov iz vse Slovenije.
Ustanovljeno je bilo z namenom širjenja jutranje telesne dejavnosti na prostem in ima za cilj pripeljati jutranjo telovadbo v vsak kraj v Sloveniji. V nekaterih občinah deluje celo več skupin, ki vsako jutro telovadijo po metodi 1000 gibov. Članstvo v društvu se povečuje. Društvo Šola zdravja deluje že od februarja 2007, ko je nastala prva skupina v Piranu. Leta 2009 so se registrirali kot Društvo s sedežem v Domžalah. Konec novembra 2011, jim je Ministrstvo za šolstvo in šport dodelilo status društva, ki deluje v javnem interesu na področju športa.

Janez Sodržnik, je društvu čestital v imenu OKS-ZŠZ, krovne društvene športne organizacije Slovenije in obenem izrazil ponos, da se vsak dan toliko ljudi v Sloveniji udeležuje zgodnje jutranje telovadbe. Povedal je, da je sam deloval v mnogih društvih in ve kako pomembni so za uspeh društva predanost in prave vrednote ljudi, ki g vodijo.  Poudaril je, da je poleg telovadbe pomembno predvsem druženje in da bi moralo biti celotno športno gibanje »šola zdravja«.  Obljubil je tudi vso potrebno podporo OKS-ZŠZ prizadevanjem društva in odpravo morebitnih sistemskih ovir njihovemu nadaljnjemu uspešnemu delovanju.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji