Mednarodni dan športa za razvoj in mir

Mednarodni dan športa za razvoj in mir
Generalna skupščina Združenih narodov je v sodelovanju z Mednarodnim olimpijskim komitejem v letu 2013, z namenom ustvarjanja zgodovinske povezave s prvimi modernimi olimpijskimi igrami leta 1896 in z namenom poudarjanja vpliva športa na družbene razmere, razvoja skupnosti in spodbujanja miru, 6. april razglasila za Mednarodni dan športa za razvoj in mir.
Ogromen doseg športa in neprimerljiva priljubljenost nam nalagata še posebno odgovornost pri vzgajanju mladine s pomočjo športa in tako pomagati graditi miren in boljši svet brez diskriminacije in v olimpijskem duhu, kar pa je mogoče doseči le z medsebojnim razumevanjem v duhu prijateljstva, solidarnosti in fair-playa.  
 
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez si kot krovna športna nevladna organizacija s svojim strokovnim delom in poslovno odličnostjo prizadeva za nadaljnji razvoj športa v Sloveniji in boljšo Slovenijo. Vse to pa bo v prihodnje mogoče le, če bo konstruktivno sodelovanje OKS-ZŠZ z državo pripeljalo do več sistemskih sredstev za šport, stabilnega financiranja slovenskega športa iz več resorjev in opredelitvi posebnih projektov za izboljšanje pogojev za delovanje športa.

»S športom in olimpizmom pomagamo ustvariti boljšo Slovenijo«

 Zato ob Mednarodnem dnevu športa za razvoj in mir ponovno pozivamo k konstruktivnemu načrtovanju ukrepov, ki so usmerjeni v dobrobit in izboljšanje položaja športa v Sloveniji.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji