Usposabljanje SD1

Danes je dan čistega športa

Danes je dan čistega športa
Po svetu in v Sloveniji se danes obeležuje dan čistega športa, ki je posvečen boju proti prepovedanim poživilom in ozaveščanju o škodljivih posledicah.
Slovenska antidoping organizacija (SLOADO) je ob tem pripravila spletno izobraževanje, ki je od danes dalje na voljo vsem slovenskim športnikom in športnicam.

Tako pri nas kot po svetu z različnimi preventivnimi in promocijskmi aktivnostmi  seznanjajo športnike, njihovo spremljevalno osebje ter športno in splošno javnost s svetovnim programom za zaščito čistega športa.

Izobraževanje, ki ga je pripravila SLOADO, je zasnovano tako, da uporabnikom zagotavlja potrebne informacije o nevarnostih dopinga, protidopinških postopkih, pravicah in odgovornostih ter temeljnih vrednotah čistega športa. E-izobraževanje je na voljo v slovenskem jeziku na platformi Wade AdeL, do katere je dostop možen prek spletne strani Sloado.

Pobudo za dan čistega športa je v letu 2014 dalo 17 južnoameriških držav. V sodelovanju s Svetovno protidopinško agencijo (Wado) in na podlagi deklaracije iz Montevidea so nato razglasili 10. april za dan čistega športa.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji