Usposabljanje SD1

Olimpijski komite Slovenije podelil priznanja za leto 2018

Olimpijski komite Slovenije podelil priznanja za leto 2018
Olimpijski komite Slovenije je podelil nagrade za lansko leto, razen najvišjih. Olimpijske plamenice in velike statue so bile slovesno izročene na prireditvi Športnik leta 2018, ki je bila 19. decembra v Cankarjevem domu v Ljubljani.
Plamenice dobijo športniki, ki osvojijo odličja na olimpijskih igrah. Lani sta bili v Južni Koreji na zmagovalnih stopničkah s srebrno in bronasto kolajno deskar na snegu Žan Košir in biatlonec Jakov Fak, ki sta priznanje prejela na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma.

Tedaj velike statue zaradi tekmovalnih obveznosti ni dobil alpski smučar Žan Kranjec, ki je priznanje za četrto mesto v veleslalomu na OI prejel tokrat. "Imam počitnice, 14 dni, tri tedne bom prost, še nedavno tega smo trenirali, po premoru pa znova," je bil kratek Kranjec, ki se je s tekmovalnimi dosežki izkazal tudi v nedavno končani zimski sezoni.

V neposredni bližini sedeža OKS v največjem nakupovalnem središču v državi so se na prireditvi uvodoma spomnili prav lanskih februarskih OI v Pyeongchangu, nato pa so navzoči videli še filmsko upodobitev olimpijskega festivala najmlajših pri nas, ki 9. februarja letos v Kranjski Gori ni imel nobenega tekmovalnega naboja, bil je zgolj druženje najmlajših prek športa.

"Danes podoživljam tisto, kar dajete v časih tekmovanj celotnemu slovenskemu narodu. Žal pa športu ni odmerjen ustrezen denarni kolač, a ne bi danes so tem. Raje bi izpostavil, da nas šport združuje in tako bo tudi naprej," je pred podelitvijo nagrajence nagovoril predsednik OKS Bogdan Gabrovec.

SEZNAM PREJEMNIKOV PRIZNANJ ZA LETO 2018

Video s podelitve priznanj si lahko ogledate tukaj.

Fotogalerija

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji