OI Pariz 2024

Podpis pogodbe med Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez in Športno zvezo Koper

Podpis pogodbe med Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez in Športno zvezo Koper
Podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik je, ob prisotnosti župana Mestne občine Koper, Aleša Bržana in podžupana, odgovornega za šport, mag. Patrika Peroše, podpisal pogodbo s predsednico Športne zveze Koper, Sonjo Poljšak o delovanju regijske pisarne OKS-ZŠZ za Obalno kraško regijo OKS-ZŠZ.
Slavnostnega podpisa pogodbe, ki se je zgodil v prostorih Mestne občine Koper se je udeležila tudi predsednica Športne zveze občine Hrpelje Kozina Nevenka Ražman
 
V Obalno kraški regiji OKS-ZŠZ, ki pokriva občine: Koper, Izola, Piran, Kozina, Ankaran, Divača,  Sežana in Ilirska Bistrica je bilo v mandatnem obdobju 2018-22 vodenje regijske pisarne OKS-ZŠZ zaupano Športni zvezi Koper, ki vodenje regijske pisarne tako opravlja že tretji mandat.
 Podpis pogodbe o delovanju regijske pisarne sicer sledi strategiji OKS-ZŠZ o delovanju na lokalni ravni, saj poglablja sodelovanje med športnimi zvezami in društvi v regiji in vzpodbuja k njihovemu proaktivnemu sodelovanju ob zagotavljanju ustreznih sistemskih sredstev za delovanje.
 
V nagovoru ob podpisu pogodbe je podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik povedal, da gre v primeru Regijske pisarne OKS-ZŠZ Koper za dobro delo Športne zveze Koper, ki je v preteklem mandatnem obdobju izpolnila pričakovanja OKS-ZŠZ in s tem ponovno prevzema vodenje regijske pisarne. OKS-ZŠZ si bo v prihodnje prizadeval za profesionalizacijo dela regijskih pisarn. Zahvalil se je tudi županu za vso podporo društvom in civilni športni organiziranosti v Kopru ter v širši regiji.
 
Ob koncu je župan Mestne občine Koper Aleš Bržan podpisal pismo podpore za sodelovanje v vseslovenski športno-družbeni akciji Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti. »Šport ni samo tekmovanje, pomeni tudi zdrav razvoj naših otrok in mladostnikov. Taki projekti ljudi usmerjajo na pravo pot, zato jih podpiram,« je povedal po podpisu. Akcija Veter v laseh, ki se odvija že 24. leto zapored, je namenjena otrokom, mladostnikom in družinam. Športna unija Slovenije pa, skupaj z lokalnimi izvajalci iz vrst športnih društev, osnovnih šol in mladinskih organizacij vsako leto izvede več kot 70 eno- ali večdnevnih prireditev in 40 skupin brezplačnih vadb. Tako sledijo cilju mlade osveščati o pozitivnih učinkih telesne dejavnosti in negativnih posledicah vseh oblik zasvojenosti.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji