Usposabljanje SD1

29. športni vikend v Mariboru olimpijsko obarvan

29. športni vikend v Mariboru olimpijsko obarvan
Na prvo junijsko soboto so v Mariboru organizirali že 29. športni vikend, ki pa je bil letos obarvan tudi olimpijsko. Z olimpijskim pohodom, kot eno izmed aktivnosti na 30 prizoriščih po vsem mestu, je Športna zveza Maribor v sodelovanju z OKS-ZŠZ zvez izvedla promocijo športa, zdravja in aktivnega preživljanja prostega časa.
Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez je s tem dogodkom začel z aktivnostmi, s katerimi bo v mesecu juniju obeležil Olimpijski dan, ustanovitev Mednarodnega olimpijskega komiteja in začetek olimpijskih iger moderne dobe. 
 
Številni mariborčani se radi na vrh Pohorja odpravijo peš. Želja organizatorja je bila, da z olimpijskim pohodom spodbudimo tudi tiste, ki bi se sicer raje odločili za vzprnjačo. In uspelo jim je. Več kot 200 udeležencev se je udeležilo olimpijskega pohoda in se na vrh Pohorja namesto ''s prevozom'' odpravilo peš.
 
Ob vznožju Pohorja so se ob 10. uri z olimpijskim protokolom, ko so mladi mariborski športniki ob zvokih olimpijske himne na prizorišče prinesli olimpijsko zastavo in baklo, začele olimpijske aktivnosti. Vse zbrane je nagovoril in spodbudil nekdanji vrhunski športnik, danes pa podpredsednik OKS-ZŠZ in predsednik Športne zveze Maribor, Tomaž Barada, ki se je pohoda udeležil s svojo družino.     
 
Udeležence je vseskozi spodbujal navihani lisjak Foksi, maskota OKS, ki je v družbi SKB-jevega pujska Papija, na vrhu pohorske vzpenjače, sodelujoče nagradila s praktičnimi darili. Vsi udeleženci pa so lahko svoje olimpijsko znanje preverili tudi v olimpijskem kvizu.   

 

 
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji