Usposabljanje SD1

Vse bolj polna športna vas v Minsku.

Vse bolj polna športna vas v Minsku.
Dva dneva pred slavnostno otvoritvijo druge izvedbe Evropskih iger v Minsku je, bolj ali manj, vse pripravljeno za njihov začetek. Tudi prijetno naselje, v katerem bivajo športniki in v katerem bo po koncu iger našlo svoj prostor lepo število beloruske bodoče inteligence, gre namreč za študentski kampus, je iz ure v uro bolj polno.
21. junija 2019 ob 22 uri po beloruskem času se bo na prenovljenem modernem nogometnem stadionu Dinama, ki sprejme 22.000 gledalcev v slavnostnem mimohodu predstavilo več kot 4000 športnic in športnikov iz stare celine, ki se bo pomerilo v 23 disciplinah. Slovenski šampioni bodo nastopili v 13 disciplinah (3x3 košarka, lokostrelstvo, atletika, badminton, boks, kajak sprint, cestno kolesarstvo, športna in ritmična gimnastika, judo, karate, strelstvo, namizni tenis in rokoborba). Tik pred odhodom se je poškodovala atletinja Agata Zupan, ki je tako ne bo na igre.
,
Na prizorišču dogajanja je že nekaj dni vodstvo slovenske reprezentance na čelu z Borutom Kolaričem, ki je poskrbelo za vse kar športniki potrebujejo za nemoten nastop. Tu je tudi že medicinska in fizioterapevtska ekipa, tu so že prvi športniki. Na življenje v vasi se že privajajo lokostrelci, košarkarji v igri 3x3 in boksarji, pred dobro uro so dopotovali strelci, na čelu z Rajmondom Debevcem, zvečer pričakujemo še kolesarje, judoiste in Boštjana in Jasmino Maček ter Denisa Vatovca, ki bodo nastopili v trapu in igralce in igralke namiznega tenisa s prekaljenim Bojanom Tokičem.

Več kot polovica slovenske reprezentance bo tako danes že prenočila v beloruski prestolnici, vsak dan pa po razporedu pričakujemo nove slovenske športnike. Kot zadnjo tik pred koncem iger karateistko Tjašo Ristič.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji