Usposabljanje SD1

3. Evropske igre bodo leta 2023 v Krakowu

3. Evropske igre bodo leta 2023 v Krakowu
V Minsku je danes zasedala izredna skupščina Evropskih olimpijskih komitejev. Na dnevnem redu je bila tudi kandidatura za organizacijo naslednjih Evropskih iger. Kandidat je bil samo eden. Delegati iz 50 evropskih držav so glasovali javno in enotno potrdili poljski Krakow.
"Prepričan sem, da bo ta multi športni dogodek pripomogel k utrjevanju kvalitete evropskega športa in promociji Poljske, Krakowa in Malopolske regije", je po izvolitvi povedal predsednik Olimpijskega komiteja Poljske Andrzej Krasnicki. "Tudi pri organizaciji teh iger bomo sledili strategiji Mednarodnega olimpijskega komiteja in Agendi 2020", je poudaril predsednik Evropskih olimpijskih komitejev dr. Janez Kocijančič in nadaljeval:
" To pomeni, da bomo najprej določili temeljno ogrodje športov, ki bodo na sporedu 3. evropskih iger, potem pa se bomo z organizatorji uskladili, katere športe še uvrstimo v program Krakowa. Olimpijske igre se leta 2024 vračajo v Evropo - Pariz, kar je razlog več, da pripravimo tak športni program, ki bo pomenil močne kvalifikacije za olimpijske igre".

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji