OI Pariz 2024

Salzburg gostil Evropske igre športa v podjetjih

Salzburg gostil Evropske igre športa v podjetjih
Letošnje, že 22. ESCG poletne športne igre so bile konec junija v avstrijskem Salzburgu. Na sporedu je bilo 27 športnih disciplin, katerih se je udeležilo 7.027 udeležencev iz 22 evropskih držav.
Med udeleženci je bila tudi 33-članska slovenska ekipa v so-organizaciji Olimpijskega komiteja Slovenije – Združevanja športih zvez in Športne unije Slovenije. Slovenski predstavniki so nastopali v odbojki na mivki, badmintonu, košarki 3x3, tenisu, plavanju, kegljanju, atletiki in nogometu-golfu. Slovenija žal ni bila med prejemniki kolajn, lahko pa izpostavimo dve četrti mesti (Zveza UŠZP – ženska odbojka na mivki in ekipo Kostak d.o.o. -  moška košarka 3x3).
 
V sklopu iger je bilo tudi redno zasedanje Izvršnega odbora in skupščine EFCS, katere se je udeležil mag. Patrik Peroša, podpredsednik ŠUŠ. Med pomembnejše odločitve sodijo spremembe in dopolnitve statuta mednarodne organizacije, finančni plan 2019 ter potrditev pogojev za kandidaturo iger v letu 2025. Predstavljena so bila tudi poročila organizacije prihajajočih iger, zimskih v Strbske Pleso (Slovaška, 2020) ter poletnih Arnhem (Nizozemska, 2021) in Bordeaux (Francija, 2023).
 
Salzburg se je ponovno izkazal kot zelo dober gostitelj, tako kot je bil tudi leta 2003, ko je Avstrija prvič gostila EFCS igre. Nemčija je prevladala v športnih rezultati, saj je prejela največ kolajn (393), sledita ji Francija (192) in Avstrija (116).
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji