Usposabljanje SD1

Na začetku OFEM-a neodločen izid za rokometaše in uvrstitev v finale za atletinjo

Na začetku OFEM-a neodločen izid za rokometaše in uvrstitev v finale za atletinjo
Na olimpijskem festivalu evropske mladine so se danes od mladih slovenskih športnikov predstavili rokometaši, ki so igrali neodločeno s Hrvaško. Nastopilo je tudi več atletov, plavalcev in tenisačev. Najbolje se je odrezala atletinja Zala Istenič v sprintu na 100 metrov, ki se je uvrstila v jutrišnji finale.
Slovenski rokometaši so prvo tekmo skupinskega dela tekmo začeli slabše od nasprotnikov, a so do konca prvega polčasa ujeli priključek, tako da so Hrvatje na odmor odšli s prednostjo 13:12. Na začetku drugega polčasa so hrvaški rokometaši znova povedli, a je kasneje slovenska mlada reprezentanca prevzela pobudo. Zaključek tekme je bil izenačen, tudi izid pa je bil neodločen 24:24.
Trener Aleksander Markl je svoje varovance pohvalil za igro v obrambi. Dodal je, da je bil tudi ekipni duh na zelo visoki ravni. Glede ciljev je dejal, da si želijo medaljo. "Tekmo za tekmo, pa bomo videli, ali je to dejansko dosegljivo," je dejal.

Že dopoldne smo spremljali predtekmovanja v atletiki, v katerih je bila uspešna Zala Istenič. Dosegla je osebni rekord 11,93 sekunde in se uvrstila v torkov finale. V finale se je v večernih kvalifikacijah prebil še skakalec v daljino Rok Makuc.
Tjaša Zajc, ki je tekmovala v suvanju krogle in Nika Dobovšek, ki je tekla na 800 m, sta medtem izpadli iz nadaljnjega tekmovanja.

Iz kvalifikacij se niso prebili plavalci Hana Podbregar in Sara Mihalič na 100 m prosto ter Jaka Pušnik in Matjaž Krek Bašelj v disciplini 400 m prosto. Tia Primc in Zala Pogačar nista napredovali v polfinale na 200 m delfin, Črt Perme Modrijančič pa se ni uvrstil v polfinale na 100 m hrbtno.

V predtekmovanjih so se pomerili tudi tenisači. Iz nadaljnjega tekmovanja je izpadel Bor Artnak v posamični konkurenci, skupaj z Majem Premzlom pa je bil neuspešen tudi v dvojicah. Prav tako v dvojicah sta izgubili dekleti Petja Drame in Pia Marija Rebec.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji