Bakla 2024

ESCSE - EUROPEAN SOCIAL CHARTER FOR SPORTS EVENTS

Pariz 2024 primer dobre prakse, po kateri se je oblikoval evropski projekt »European Social Charter for Sport Events« - ESCSE

Z današnjim uvodnim sestankom, ki je potekal na daljavo se je tudi uradno začel pomemben projekt, ki kaže pomen aktivnega in trajnostnega vključevanja socialnih partnerjev in posameznikov v športne dogodke ter na sploh dogodke različnih vsebin in sodelujočih. Triletni evropski projekt, sofinanciran iz programa Erasmus+, bo potekal v sodelovanju 9 evropskih partnerjev iz Francije, Nizozemske, Italije, Poljske in Slovenije, ki jo bo zastopala ekipa Olimpijskega komiteja Slovenija-Združenja športnih zvez. Projekt bo vodila francoska organizacija EASE (European Association of Sport Employers).
Namen projekta je oblikovati model socialnega dialoga vključevanja socialnih partnerjev v različne športne dogodke ter njihove zaveze pri tem. Projekt spodbuja pozitivno upravljanje športnih prireditev, dobre delovne pogoje, razvoj veščin zaposlenih in volonterjev ter vlogo športa kot gonilne sile za gospodarski, družbeni in solidarnostni razvoj.
Cilj modela, ki se bo oblikoval skozi projekt, je maksimizirati trajnostni vpliv športnh dogodkov na družbo in okolje ter bo v podporo vsem športnim organizatorjem tako na lokalnem kot tudi mednarodnem področju širom Evrope. Primer dobre prakse je predstavila ekipa Organizacijskega komiteja olimpijskih iger Pariz 2024, ki je tudi del širše delovne skupine ESCSE.   
Prisotne je nagovorila francoska ministrica za šport Roxanna Maracineanu.   
Več o projektu v povezavi.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji